Det er igjen duket for El Clásico. En kamp mellom de to mektigste klubbene i verden. En kamp som får stor betydning for hvordan La Liga ender.
I dagene inn mot storoppgjøret har vi skrevet noen interessante artikler. Slik ser de ut:
Et historisk dypdykk i tidligere El Clásico. Det kan du lese mer om her.
Vi har vurdert lagdel mot lagdel. Det kan du lese mer om her.
Trenger du en oppdatering på skader og suspensjoner? Det kan du lese mer om her.
Lurer du på hvilke spillere fra de to klubbene som er i form? Det kan du lese mer om her.
Hva med en oppfriskning på hvordan det gikk forrige sesong. Det kan du lese mer om her.

Fantastisk ramme

Santiago Bernabéu. Arenaen som på søndag får alle verdens øyne rettet mot seg. I to timer går tankene vekk fra Corona-virus og all annet elendighet i verden. Verdens største ligakamp står for tur. En kamp som blir dekket av nærmere tusen journalister fra rundt 40 land. 71000 tilskuere vil overvære kampen fra tribuneplass. Langs gressmatta vil det være 31 kameraer som følger spillerne på banen. Leo Messi vil ha et eget kamera som følger han til enhver tid. Det samme får Quique Setién og Zinedine Zidane, og mest sannsynlig Sergio Ramos. Alt ligger dermed til rette for en fantastisk kamp. Det krysses fingre og tær for en bedre kamp enn det som var tilfellet tidligere denne sesongen.

Lagenes siste kamper

Real Madrid kommer til oppgjøret med et Champions League-tap i sekken. Pep Guardiolas Manchester City ble rett og slett for sterke, og sikret seg et kruttsterkt resultat før returoppgjøret i England om noen uker. For Barcelonas del, så sørget Antoine Griezmann for et greit resultat for katalanerne tidligere denne uken.
Når det gjelder de siste seriekampene, så har et meget formsterkt Real Madrid fått en liten dupp i prestasjonene. Sist helg tapte hovedstadslaget 1-0 borte for Levante. Helgen før det maktet de bare 2-2 mot Celta Vigo. Barcelona har vunnet sine fire siste seriekamper. Slik har de siste oppgjørene mellom de to rivalene endt:
18.12.19 – Barcelona – Real Madrid 0-0
02.03.19 – Real Madrid – Barcelona 0-1
27.02.19 – Real Madrid – Barcelona 0-3 (CdR)
06.02.19 – Barcelona – Real Madrid 1-1 (CdR)
28.10.18 – Barcelona – Real Madrid 5-1
06.05.18 – Barcelona – Real Madrid 2-2
23.12.17 – Real Madrid – Barcelona 0-3

Debutanter på Bernabéu

Seks førstelagsspillere spiller for første gang i blårødt på hjemmelagets mektige arena. Frenkie de Jong, Martin Braithwaite, Junior Firpo, Neto og Ansu Fati har aldri tidligere spilt for Barca på Santiago Bernabéu. Alle bortsett fra Ansu Fati har spilt på Madrid-lagets hjemmearena tidligere. Det blir også debut for Clásico-Quique Setién.

Lagnyheter

Barcelona sliter fortsatt med å stille et fulltallig lag bestående av førstelagsspillere. Inneværende sesong har vært preget av mange skader. Jordi Alba er tvilsom, men deltok på fredagens trening. Venstrebacken har vært ute med en lyskeskade. Sergi Roberto, Ousmane Dembélé og Luis Suárez er fremdeles ute med skader. Slik tror Sport at Barcelona kommer til å se ut ved kampstart søndag: ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Firpo – de Jong, Busquets, Arthur – Vidal, Messi, Griezmann.
For Real Madrids del så er Eden Hazard ute resten av sesongen. Den unge brassen Rodrygo er suspendert etter en tullete utvisning for Castilla. Marco Asensio er fremdeles på skadelisten. Slik tror Sport at Real Madrid stiller: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Mendy – Casemiro, Valverde, Kroos, Isco – Benzema, Vinicius.
Søndagens kamp blir El Clásico nummer 276 i rekken. Det forrige, som ble spilt i desember, endte som kjent målløst. Det var det første målløse oppgjøret på 17 år. Leo Messi spiller søndag sin 43 El Clásico. Det er rekord for Barcelona. Sergio Ramos har rekorden med 43, og spiller mest sannsynlig sin 44 kamp på søndag.

Kampfakta

Hvem: Real Madrid – Barcelona
Hva: La Liga, runde 26
Hvor: Santiago Bernabéu, Madrid.
Når: Søndag, 01. mars, kl: 21.00
Hvordan: Strive – Kjøp tilgang via Blaugrana her (reklame)
Ved å kjøpe tilgang til Strive via Blaugrana, går en liten del av kaka tilbake til driften av vår nettside.