Når Valencia i morgen kommer til Camp Nou må Barca vinne om de ønsker å beholde tabelltoppen.
Barcelona kommer rett fra et godt resultat etter en vanskelig bortekamp mot PSG. I morgen står nok en tøff La Liga-kamp for tur, når Valencia kommer på besøk, før returoppgjøret mot PSG neste uke. Med poengtapet i Sevilla forrige helg må Barcelona vinne hjemme i morgen, om de skal beholde tabelltoppen. Gjør de de — samt holder PSG unna på tirsdag — har de kommet godt ut av det hektiske kampprogrammet de har hatt den siste tiden.

Ønsker ikke reprise fra i fjor

Årets sesong må sies å ha vært bra for Valencia. Laget har fått ting til å stemme under den nye eieren, og har vist seg som et stabilt lag, som ønsker å kjempe om topplasseringene i La Liga. Laget ligger godt plassert som nummer fire på tabellen, og har i lengre tid pustet Atlético i nakken. Valencia var faktisk forbi hovedstadslaget for noen runder siden, men har nå droppet ned igjen. Men ikke tro at Valencia har hatt en dårlig periode av den grunn.
De hvite står bokført med tre seire og tre uavgjort på de siste seks kampene. På papiret høres det helt ok ut, men når lagene de har spilt uavgjort mot er Athletic Bilbao (borte), Villarreal (hjemme) og Atlético Madrid (borte) må prestasjonen sies å være mer enn godkjent. Legger man til seire mot byrival Levante, Elche og Deportivo ser man et Valencia-lag som er i stand til å få med seg poeng selv i tøffe kamper. Det er noe Barcelona må ta på alvor i morgen.
Da lagene møttes tidligere i sesongen vant Barcelona knepent borte, etter en svært sjelden — og viktig — scoring av Busquets, hele fire minutter på overtid. Som de fleste sikkert også husker rystet Valencia Barcelona på Camp Nou i fjor. De begynte med å få en viktig utlikning (1-1) rett før pause, og kom ut igjen fra garderoben med null respekt for katalanerne. Selv med en straffescoring fra Messi klarte ikke Barcelona å holde unna, og Valencia vant tilslutt oppgjøret 2-3. Det er derfor alt annet enn en enkel oppgave Barcelona står ovenfor om drøyt 24 timer, som bør vinne for å legge press på Real Madrid, som spiller kampen etter.

Kan Málaga ta to for to?

Real skal på sin side ta imot Málaga, hjemme på Santiago Bernabéu. Málaga kommer inn til den kampen med kun fem poeng på de siste seks kampene. Alle tre bortekampene i den perioden har endt med tap for de blåhvite. Sist Málaga vant borte var faktisk på Camp Nou. I tillegg fikk de med seg et godt resultat (2-2) sist serierunde, hjemme mot Atlético — i en kamp de like gjerne kunne vunnet. Det er derfor lov å håpe at Málaga kan gjøre skade på begge Spanias topplag på bortebane denne sesongen. Uansett bør Barcelona gjøre jobben selv, og slå Valencia.
Hvem: FC Barcelona — Valencia CF
Hva: La Liga jornada 32
Hvor: Camp Nou, Barcelona
Når: Lørdag 18. april 2015 kl. 16.00