(PSG–Barca 1–3) Barcelona sikret seg i kveld et godt utgangspunkt før den andre kvartfinalen, neste tirsdag på Camp Nou.
Tross PSGs store mangler i kamptroppen forventet de fleste en tett og jevn kamp i Paris i kveld. Kampen stod til forventningene, ihvertfall sett med — for kvelden — gule øyne.
Kampen begynte jevnt innledningsvis, og begge lag var nok litt forsiktige med å våge seg frem i frykt for å åpne seg opp for motstanderen. Den første store sjansen tilhørte ikke overraskende Messi. Argentineren mottar en ball like utenfor sekstenmeter, vender og klinker ballen klokkerent i stolpen. Sirigu var etter ballen, men ville trolig måtte plukket den ut av nettet hvis det ikke var for stolpen. Heldigvis skulle argentineren få sin revansje.
For kun minutter senere står forsvarslinjen til PSG sånn til at tårnet i Pisa ser rett ut i sammenlikning. Den store synderen er van der Wiel, som gir Neymar et hav av rom. Det oppfatter ballfører Messi, som spiller brassen igjennom. Neymar gjør ingen feil og legger til rette før han plasserer ballen kaldt forbi en utrustende Sirigu.
Kun minutter etter målet må PSG bytte ut kaptein Thiago Silva, noe som skulle vise seg å bli skjebnesvangert for franskmennene. Men franskmennene gav seg ikke uten kamp. Den aller største sjansen holdt på å komme rett før halvtimen spilt, men Mascherano kaster seg foran det som kunne blitt en kanonsjanse for hjemmelaget. Jefesito må ut på sidelinjen å ta telling etter duellen, men fullførte kampen.

Iniesta ut med skade

Barcelona gikk til pause med ledelse og hadde derfor all grunn til å være fornøyd. Dessverre begynte andre omgang på verst tenkelige måte. Før det er spilt fem minutter smeller Pastore inn i ryggen til Iniesta. Don Andres går ned for telling, og blir liggende å vri seg i smerte. Dermed må dagens kaptein fraktes på båre ut, og erstattes med Xavi — som forøvrig til det som blir Xavis 147. Champions League-kamp. Det er rekordtangering (sammen med Iker Casillas.) Piqué gjorde forøvrig sin 300. opptreden for Barcelona i kveld.

Suárez den dødelige

Etter skaden fortsatte kampen som i første omgang. Et ballførende Barcelona mot et kontrende PSG. Hjemmelaget fikk flere sjanser også i andre omgang, men en resignert Cavani og en god ter Stegen sørget for at Barcelona fikk arbeidsro på topp. En arbeidsro som ble tatt godt vare på. Etter 67 minutter får Suárez ballen ute på høyrekanten. Maxwell er borte, som gjør at innbytter Luiz må ut å støte. Og der starter magien. Først slår Luisito tunnel på Luiz, før han vender av Marquinhos med en rask tofotsfinte, før han presser bort Maxwell og setter ballen bak Sirigu. Og Suárez var ikke ferdig.
Minuttene senere blir han spilt frem mot et PSG-lag som står høyt i banen. Det ser ut som uruguyaneren får en lang førstetouch, men får en fot på ballen og setter kveldens andre gjennom bena på stakkars David Luiz. Heller ikke denne gangen feiler han alene med Sirigu, og finter italieneren til venstre og curler ballen opp i det høyre hjørnet.
Få minutter senere får PSG en hjelpende tå av innbytter Mathieu, idet et skudd fra van der Wiel treffer foten til franskmannen, og finter ut en hjelpesløs ter Stegen. Like etter får PSG en ny gigantisk dobbeltsjanse. Denne gangen er Mathieu utslagsgjørende i mer positiv forstand — sammen med innbytter Adriano. Lavezzi er på full fart inn i Bacelonas sekstenmeter idet Adriano får satt inn en livsviktig takling. Ballen triller ut til Cavani, som brenner til rett i Mathieu som heroisk kaster seg foran skuddet. Ballen ender tilslutt som utspill fra keeper etter klabb og babb i feltet.
Stort mer skjer ikke i kampen, og Barcelona tar med seg et veldig godt utgangspunkt før returoppgjøret på Camp Nou. Det oppgjøret går tirsdag neste uke.