Ligafinale allerede 6. april sier du?
Etter en bisarr torpedoduell mot en lekk ubåt i fiendens farvann vender nå serielederen kursen hjemover for å ta imot Simeones krigsskip proppet med artilleri. Barca kan, med seier, langt på vei inkassere ligagullet så tidlig som halvannen måned før serieslutt, samtidig som det ved et evt. tap vil være som å smøre seg inn i blod og hoppe i haitanken. Atlético må for all del ikke få ferten av sårbarhet, og av de resterende ligamatchene er dette trolig nøkkelen for Valverde og hans utvalgte.
Bortelaget ankommer Camp Nou med 4 seire på de siste 5 seriekampene, og hver gang de selv har scoret har de også vunnet og holdt nullen. Barca hadde en rekke på 6 strake ligaseire før det kollapset fullstendig bakover sist mot Villarreal, dog med et noe redusert mannskap, hvor det endte 4–4.

Skader og suspensjoner

Valverde må klare seg uten Rafinha, Dembélé og Cillesen, mens Vidal er suspendert. Piqué og Suárez risikerer å måtte stå over borte mot Huesca dersom de stokkes inn i dommerens kortstokk lørdag kveld.
El Cholo har både Lucas Hernández og Borja Garcés på skadelista, i tillegg til at Diego Costa, Álvaro Morata og Thomas Lemar er usikre. Som vanlig er halve Simeones lag i faresonen for suspensjon ved gule kort i morgen, og må eventuelt stå over hjemmekampen mot dumpekandidat Celta.

Siste fem innbyrdes i ligaen

Atl. – Barca: 1-1
Barca – Atl.: 1-0
Atl. – Barca: 1-1
Atl. – Barca: 1-2
Barca – Atl.: 1-1
Barca har ikke tapt for Atlético på de siste 7 kampene i alle turneringer, og ikke på de siste 11 i serien, men som vi ser er kampene ofte jevne, tette og målfattige. I en periode fra 2015-2017 presterte lagene å dra på seg 8 røde kort fordelt på kun 4 matcher, men etter dette har det vært vesentlig mer «fair»-spilt. Hvorvidt de rød-hvite legger noe i mellom i taklingene i morgen kveld gjenstår å se, men det er vinn eller forsvinn med tanke på håpet om ligagull for Simeone, og etter fadesen i Champions League (og CdR) er det nok en skrubbsulten gjeng vi får se utpå der.
Hvem: FC Barcelona – Atlético Madrid
Hva: La Liga, runde 31.
Hvor: Camp Nou, Barcelona.
Når: lørdag 6. april 2019, kl: 20:45.
Hvordan: Strive
PS: Bukken fra Rosario står nå med frisparkmål i 3 kamper på rad, for tredje strake sesong. Han har enda ikke klart 4 på rad. Har Oblak grunn til å kjøre dobbelt sett med boksere i morgen kveld?