En ny generalprøve for Barça når de tar imot Mallorca på Olympiastadion

Barcelona – Mallorca

Tid: Fredag 8. mars, 21:00

Anledning: La Liga, 28. Serierunde

Sted: Estadi Olímpic Lluís Companys, Barcelona

Sending: TV2 Sport 1 / TV2 Play

Berg-og-dal-bane

Barcelona legger bak seg en uke fylt med både oppturer og nedturer. En storseier mot Getafe uken før etterfulgt av poengtap for både Girona og Real Madrid gjorde at selvtilliten i laget var på topp på vei inn i oppgjøret mot Athletic Club. Nok en gang skulle det ende med katalansk tragedie på San Mamés. At resultatet ble 0-0 var bare et lite parentes på en kveld der Barcelona ble rammet hardt på skadefronten. Først en overtråkk av Frenkie de Jong som bare minutter senere blir etterfulgt av atter en muskelskade på Pedri. Det gjør at Xavi nå må klare seg med en svært redusert midtbane i minst 4-5 uker, inkludert neste ukes ytterst viktige Champions League kamp. 

RCD Mallorca

Rundens motstander holder til på Spanias største øy, 170km fra den katalanske kysten. Mallorca ligger på 15. plass etter 27. serierunder, 8 poeng foran nedrykksplassene. Allerede før sesongen hadde sparket i gang var det mange som stemplet Mallorca som en potensiell nedrykkskandidat. Forrige uke sikret Mallorca seg en plass i finalen av årets Copa del Rey, etter en litt overraskende triumf mot Real Sociedad. Dermed blir de å se i Saudi Arabia neste år når den spanske supercupen skal spilles. Laget har på mange måter overgått forventningene, samtidig er det nok mange Mallorca fans som hadde håpet på litt mer enn 5 seire på 27 kamper i La Liga. Med andre ord kunne ting både vært verre og bedre for laget fra Palma.

Sesongens første kamp mot Mallorca ble spilt en sen tirsdagskveld i september. Konsentrasjonen glapp defensivt og Mallorca fikk slippe til med 2 scoringer. Barcelona slet med å bryte ned Mallorca-forsvaret og 3 mål ble til slutt for mye å be om. Det endte 2-2 og ble altså slutten på en imponerende seiersrekke på 11 kamper mot Mallorca, som strakk seg tilbake 13 år.

Barça XI

Skadene på Pedri og de Jong har nok skapt mye hodebry for godeste Xavi. Det nærmer seg returoppgjøret mot Napoli og nok en gang blir han tvunget til å gjøre store justeringer på kort tid. Først og fremst er det midtbanen han må få kontroll på, og her er det flere alternativer å velge mellom. Xavi kan altså stille med en klassisk midtbanetrio bestående av Christensen, Gündoğan og Fermín. El Capitan Sergi Roberto er tilbake fra skade og kan også spille dersom Xavi heller vil ha en midtbanekvartett.

Det ryktes at Xavi også har vurdert å starte Raphinha i midtbanen. I høst stilte Barcelona med en offensiv 4-3-3 formasjon mot Sevilla, hvor Raphinha spilte som en 10er bak angrepsrekken med Gavi og  Gündoğan som midtbanemakkere. Eventuelt er det også mulig å spille en midtbane-diamant der Raphinha blir hengende rett bak en spissduo. Det blir spennende å se om Xavi eksperimenterer med noe slikt her. 

I tillegg til skadene på Pedri og de Jong, er Araújo suspendert. Vår uruguayanske stopperkjempe fikk utdelt sitt 5. gule kort for sesongen mot Athletic Club og må derfor stå over mot Mallorca. Her blir det antagelig et rent spillerbytte med Martinez inn, men det er også en mulighet for at Koundé flyttes inn i midtforsvaret og at unge Hector Fort får starte i sin naturlige høyrebekk posisjon.  

Forventet lagoppstilling: 

ter Stegen

Koundé – Martínez – Cubarsí – Cancelo

Fermín – Christensen – Gündoğan

Raphinha – Lewandowski – Félix

Motgang

En allerede tøff sesong blir stadig tøffere for Barça. Fraværet til Pedri og Frenkie de Jong kommer uten tvil til å merkes, men det betyr ikke at alt håp er ute. Det er flere spillere tilgjengelig som kan fylle rollene deres frem til de blir friskmeldt, og vi vet at de sitter inne med nok kvalitet til å gjøre det på en utmerket måte. Nå gjelder det å finne en god rytme i laget mot Mallorca og forhåpentligvis skape noe som kan bygges videre på inn mot den avgjørende Napoli-matchen.  

Visca Barça!🔵🔴  

Bilder: FC Barcelona.

Hva håper dere å få se i denne kampen? Hva tror dere stillingen blir? Bli med i diskusjonen på Blaugrana sin Discord