Barcelona fikk det tøft i en generelt lite innholdsrik bortekamp på San Mamés mot Athletic Club søndag kveld. Den kampen kan likevel bli sesongdefinerende, da to av våre desidert beste spillere måtte ut med nye skader.

Frenkie de Jong
I det 26. spillerminuttet går Frenkie de Jong ned for telling med det som ser ut som et overtråkk. Etter videre tester viser det seg å være en forstuing i ankelen, noe som gjør skadeomfanget verre enn først fryktet. Det meldes at nederlenderen vil være ute i minst en måned, men potensielt lenger enn det også. Midtbanegeneralen vil dermed miste returoppgjøret mot Napoli i Champions League neste tirsdag, samtidig som El Clasico står i fare.

Pedri
Like før pause skjer det noe som ingen med hjerte for Barcelona ønsket å se mer av. Pedri setter seg ned, og like etter holder seg for speilblanke øyne. Pedri har pådratt seg en ny muskelskade i sitt høyre lår. Dette er hans tredje skade i løpet av 23/24-sesongen, og han forventes å være ute i minst en måned. Pedri mister derfor også det viktige returoppgjøret i Champions League, samt El Clasico.

At to så sentrale spillere går ned for telling til middels/langtidsskader i samme kamp er ille nok i seg selv, men at det potensielt kan bli sesongdefinerende når de begge mister flere viktige kamper ut mot vårparten er som å strø salt i såret. Xavi får nå en kjempeutfordring med å justere midtbanen for det offensive spillet. Spillere som Andreas Christensen, Oriol Romeu og Fermin Lopez vil være naturlig å forvente mer av i de neste kampene, sammen med ringreven Ilkay Gundogan. Gavi og Alejandro Balde er for tiden også skadet, og forventes ikke tilbake før neste sesong.