Etter det forsmedelige tapet i El Clásico må Barça tilbake på vinnersporet, og første hinder er fryktede Anoeta.

Situasjonen på vei inn i kampen

Det er straks på tide med 12. runde i LaLiga og Barça tar den korte flyturen nordvestover til Baskerland for å møte en av de tøffere motstanderne i årets utgave. Før forrige helgs Clásico-oppgjør hadde Xavis utvalgte hatt en god start på sesongen med 7 seire og 3 uavgjort. Til tross for det var tapet mot Real Madrid nok til at vi plutselig befinner oss på 4. plass bak samtlige rivaler og hele 4 poeng bak erkerivalen på ligatoppen – nok en påminnelse om at toppfotballen er nådeløs.

Situasjonen vår er dermed slik at vi nå reiser til San Sebastian og trenger alle 3 poengene for å unngå en muligens tidlig knockout i ligaen. Skulle vi havne 7 poeng bak kan det hende vi aldri klarer å hente oss inn igjen. De fleste av oss er kanskje kjent med «Anoeta-forbannelsen» der det i en årrekke var nærmest umulig å hente hjem alle 3 poengene. Denne rekken ble til slutt brutt en del år tilbake og siden den gang har det vært mer varierende resultater mellom seier og poengtap.

Real sociedad: Hva kan vi forvente?

Hakket under oss på tabellen, på en solid 5. plass, er motstander Real Sociedad. I tillegg til sin gode posisjon på ligatabellen, topper de sin Champions League-gruppe foran blant annet Inter og Benfica. Dette forteller oss at vi ikke bare har å gjøre med et av de beste lagene i Spania, men også et av de bedre lagene i Europa.

Dersom vi ser på våre 3 siste La Liga-resultater på Anoeta kan vi notere 3 strake seire med hhv. 1-4, 0-1 og 1-6. Forrige oppgjør mot baskerne var et 1-2 tap i en ubetydelig hjemmekamp i mai tidligere i år, da ligaen allerede var avgjort. Noen spillere å holde et øye med: La Masia-oppfostrede Takefusa Kubo, Brais Méndez og Mikel Oyarzabal.

Barça-mannskapet

I skrivende stund er ikke laguttaket offentliggjort enda, men ryktene sier at både Pedri og Frenkie de Jong kan være tilbake i aksjon, spesielt kanarifuglen. Ideelt sett haster det ikke å introdusere verken Pedri eller Koundé i laget med én gang da vi har god dekning i deres posisjoner. Savnet er stort etter Frenkie de Jong, men han bør ikke hoppe rett inn da det blir for risikabelt mtp. tilbakefall. Xavi må stille med det sterkeste han har, og heller forsøke å hvile spillere utover i kampen, samt å rotere i tirsdagens CL kamp mot Shakhtar. Foretrukket oppstiling:

Ter Stegen

Cancelo-Araujo-Christensen/Martinez-Baldè

Fermin-Gundogan-Gavi

Raphinha-Ferran/Lewandowski-Felix

Positivt vendepunkt

Dette er en kamp våre utvalgte må vinne, og basert på de siste innbyrdes samt forhåpentligvis en iboende aggresjon etter El Clásico-tapet, har vi grunn til å være optimistiske. Hvis vi spiller like bra som vi gjorde i første omgang mot Real Madrid og unngår å falle av i andre, så bør dette gå veien. Vi håper på en storseier her slik at laget får hentet seg tilbake etter Real Madrid-tapet, og begynne å ta opp jakten på førsteplassen.

Visca Barça 🔵🔴

Leave a Reply