UEFA kunngjorde i dag at de har startet en etterforskning av den mye omtalte Negreira-saken.

Organisasjonen skriver følgende i en pressemelding: «I henhold til artikkel 31(4) i UEFAs disiplinærbestemmelser har vi satt i gang en granskning for å finne ut av et potensielt straffebrudd på vårt juridiske rammeverk av FC Barcelona i forbindelse med Negreira-saken. Ytterligere informasjon vil bli tilgjengelig så snart det foreligger.»

Likevel kommer det ikke som noen stor overraskelse at dette skjer. Som nevnt i artikkelen hvor vi forklarte saken har La Liga en foreldelsesfrist som gjør at de ikke kan straffe klubben. UEFA og FIFA har derimot ikke samme foreldelsesfrist, og det var med andre ord bare et spørsmål om tid for når den mektige organisasjonen skulle foreta seg noe.

I går sprakk det nyheter fra anerkjente medier som hevdet at det ikke fantes noen bevis for korrupsjon i saken, men disse har ikke blitt bekreftet fra noen av partene i saken. Joan Laporta har hele veien stått rakrygget og benektet alle anklager, men det kan se ut til at han ikke kommer med noen ytterligere kommentarer til saken før etter landslagspausen.

Under kan du lese om saken i sin helhet.