Søndag kveld spilte Andrés Iniesta sin aller siste kamp for FC Barcelona. En av vår tids største fotball-legender takker for seg etter 22 års tjenste.
Fredag kveld var det stelt i stand et stort event for Barca-kapteinen. Et avskjedsarrangement som ble gjestet av mange av de største innenfor flere sporter. Et verdig punktum for en spiller som har vært ikledd den blårøde trøya i 22 år. En historie som startet med en biltur fra Fuentealbilla til Catalonias hovedstad, Barcelona. Hvorpå en 12 år gammel gutt, som hadde grått hele sin første natt borte fra familien, senere skulle bli en av de mest respekterte og beundringsverdige spillerne i verden. Ikke bare er han en fantastisk fotballspiller, men en fantastisk far til tre barn, elsket ektemann, en elsket sønn og bror. Det er nettopp det Andrés Iniesta Luján er.
Kampen mot Real Sociedad markerer nok en gang at en æra er over. Vi så det med Puyol, vi så det med Xavi og nå med Iniesta. Andrés Iniesta har gått fra å være en gutt til å bli en mann i Barcelona. Dag ut og dag inn de siste 22 årene har han vært en del av klubbens kultur og hverdag. Nå er det slutt på det, og neste sesong starter nok med en bismak av noe vondt. Vondt fordi Andrés Iniesta ikke spiller for Barcelona lenger.
Barca-kapteinen er ikke bare svært respektert og elsket i Barcelona. Hvor enn han går utpå en gressmatte har han fans i ryggen. Fans som elsker og respekterer både fotballspilleren og personen han er. Kanskje er det nettopp det som har vært litt av årsaken til at Ernesto Valverde har byttet han ut i så mange kamper. At han skulle få hyllest hvor enn i landet Barca spilte. Se på klippet under, så skjønner du hva jeg mener.

Ikke nok med det. Etter at Don Andrés annonserte sin avskjed med klubben, har Barcelona samlet mange store idrettsnavn til å beskrive Andrés Iniesta. Det er utrolig hvor respektert han er, og hvor stort forbilde 34-åringen er. Vi har fortalt historien om Andrés Iniesta og vi har prøvd å skrive vår takk til spilleren.
Likevel føles det som om historien er på nippet til og endres. Så stor var han. Takk for alt, Don Andrés Iniesta!