Barcelona Femení 5 – 0 Real Madrid

Kampfakta:

  • Ballbesittelse 65-35
  • Skudd 20-3
  • Baller i treverk 3-0
  • Gigasjanser misbrukt 4-0

Anledning: La Liga 9. serierunde

Sted: Olympiastadion, Barcelona

Målscorer(e): Bonmatí, Graham Hansen, Pina Medina, Caldentey, López (BAR)

Kampens høydepunkt:

Høydepunktene fra denne heseblesende El Clásicoen kunne fort tatt 45 minutter, og det var enveiskjøring som i beste Pep-stil. Barça både kunne og burde vunnet med nærmere tosifret, men klarte likevel å sikre en «manita» 🖐 på tampen i det som ble rekord i kvinnenes 12 kampers lange El Clásico-historie. 12 ganger har de møttes og 12 ganger har Barça nå vunnet, helt rått. Til og med Piqué var raskt ute i SoMe og meldte hånd-ikonet for å håne de helhvite – deilig! For å fremheve ett enkelt høydepunkt fra denne fabelaktige matchen må man nesten velge Aitana Bonmatís enorme scoring til 1-0, både forarbeidet og langskuddet i lengste langs bakken (Real Madrid-keeper Mis(s)a der gitt).

Kampens nedtur:

Både at dommeren blåste av matchen, at Barça sløste med sjansene i det som fort kunne blitt 10-0, og at Real Madrid-spillerne blåste forbi intervjusonen etter kamp uten så mye som et ord.

Vår beste:

I flere år hadde Barça verdens klart beste kvinnelige fotballspiller i Alexia Putellas. Da gudinnen røk ut et år med en voldsom skade tok arveprinsessen opp stafettpinnen umiddelbart og har siden bare blitt bedre og bedre. Aitana Bonmatí er så vidunderlig å se spille fotball at man blir nærmest litt flau på motspilleres vegne der hun leker og tryller seg rundt. Vår alles Caro har også nok en fabelaktig kamp og er bare noen få prosent unna å score hattrick og levere en 10’er på børsen. BB-prisen går til Gullballvinneren.

Barças topp 3:

  1. Aitana Bonmatí
  2. Caroline Graham Hansen
  3. Mariona Caldentey

Er du enig eller uenig i vurderingene ovenfor? Diskutér i vei!

Leave a Reply