Griezmann med sitt fjerde mål for Barcelona

Eibar var påskrudd fra første minutt og skapte kampens første sjanser, men etter 13 minutter vartet Lenglet opp med en vakker gjennombruddspasning da Griezmann fant bakrom bak et ivrig Eibar-forsvar. Alene med keeper gjorde franskmannen ingen feil og satte inn 1–0 via stolpen. Marko Dimitrovic fikk et lite touch på ballen, men klarte ikke hindre at gjestene kom tidlig i føringen.

Utover dette var den første omgangen spennende med flere halvsjanser til begge lag. Eibar svært farlige de gangene de fikk komme til på kantene og legge inn, mens Barcelona var svært farlige de gangene de fikk brodert seg gjennom vertenes forsvar. Likevel holdt det seg 1–0 helt til dommer Mario Melero sendte lagene i garderoben til pause.

Messi doblet ledelsen før Suárez la på til 3–0

Valverde kunne ikke tillate at Eibar til stadighet kom til på kantene for de farlige innleggene. Dermed ble Sergi Roberto byttet med Nelson Semedo på høyreback i pausen.

Valverdes grep så ut til å ha umiddelbar effekt da Eibar kom ut vesentlig mindre giftige etter pausen enn slik de avsluttet første omgang. Det førte til at Barcelona fikk blod på tann, og etter vakkert små-spill mellom Messi, Suárez og Griezmann sentralt foran mål, endte ballen til slutt opp hos Messi som enkelt bredsidet ballen ned i motsatt hjørne til 2–0.

Ikke lenge etterpå ble Messi spilt gjennom av Griezmann på nydelig vis. Argentineren så ut til å gå hele veien og avslutte selv, men med en søt liten pasning med utsiden av foten spilte han Suárez helt fri akkurat idet Dimitrovic kom ut fra buret. Foran åpent mål gjorde Suárez ingen feil, og med et mål hver av alle angrepsspillerne endte kampen 3–0 til gjestene.

Vurderingene

Ter Stegen (4+): Som alltid sikker med ballen i beina (var faktisk den spilleren med høyest treffprosent på pasningene i første omgang). Selv om Eibar var mye frampå for å skape farligheter, spesielt i første omgang, var det nesten ingen skudd på mål eller virkelige store sjanser som måtte hanskes med av tyskeren; derav ingen høyere vurdering.

Sergi Roberto (3): Spilte ikke spesielt dårlig, men ble likevel alltid litt på etterskudd på høyrekanten som gjorde at Valverde måtte se seg nødt til å bringe inn raskere skyts etter hvilen i Semedo.

Umtiti (4): Det var herlig å se Umtiti på gressmatta igjen, for første gang siden Mai. Litt slurv ble det jo, før kampformen virkelig drilles inn på nytt, men alt i alt leverte franskmannen en god kamp.

Lenglet (5): Stod fram som den tryggeste i forsvaret og var attpåtil sterk i pasningsspillet – noe hans målgivende til Griezmann understreker.

Jordi Alba (5): Uten å snakke ned alternativene på venstreback, var det en helt annen verden å se Alba på venstreback. En haug av rutine og riktige valg hele veien.

Sergio (4): God kontroll på midten sammen med sine midtbanemenn, det var dog på kantene Eibar virkelig trykket på, så midtbanespillerne ble nødt til å jobbe hardt med sideforskyvningen samtidig som de skulle holde det tett i midten. Var litt slurvete og havnet på etterskudd ved noen anledninger. Ikke feilfritt.

Arthur (4+): Spiller en god kamp før han ble byttet ut til fordel for Vidal

De Jong (5+): Ser virkelig ut til å finne seg til rette i Barcelona-trøya. Spilte en svært god kamp i dag hvor han bidro sterkt både i det offensive og defensive aspektet. Ble byttet ut i det 79. minutt for Rakitic. I sterk kamp mot Messi i dag for banens beste.

Messi (6 BB): Landslagspausen gjorde nok godt for argentineren som da fikk tid til å virkelig bygge seg opp etter skaden, framfor å spille halvskadet. Virket mye mer påskrudd enn vi har sett tidligere i sesongen, og leverte gode prestasjoner, gode valg, en målgivende og scoret et mål.

Suárez (5): Er som alltid svært påskrudd, og touchet virket å sitte bedre for uruguyaneren enn tidligere. Har siden sin strålende oppvisning mot Inter vært i godt slag og punkterte kampen i dag med sin 3–0-scoring.

Griezmann (5): Undertegnede velger å gi Griezmann en 5’er i dag, for sin målgivende og sitt mål. Men det gjelder egentlig ikke franskmannens utgangsposisjon på venstrekanten. Med unntak av målet, var det derimot hver gang Antoine trakk seg innover sentral i banen at han klarte å bidra positivt, som da han på vakkert vis sendte Messi gjennom på 3–0-scoringen.

Innbyttere

Semedo (5): Kom inn etter hvilen for å forhindre at Eibar kom til på kantene med farten sin, og gjorde det svært godt. I det store og hele en mye bedre prestasjon enn sin forgjenger i første omgang. Stoppet så og si alt langs Eibars venstrekant.

Vidal (4): Kom inn i det 71. minutt for å presse Eibar ytterligere i sluttminuttene.

Rakitic (N/A): Flott å se Rakitic få litt spilletid på tampen. Dog for lite tid til vurdering.