En god kamp bortelaget førte til et skuffende tap i sesongens siste kamp

FC BARCELONA 0-2 VILLARREAL CF

Kampfakta

Pedraza 41′. Gómez 55′

Førsteomgangen

Barcelona var raske ut av portene og kunne scoret etter bare to minutter, men godt forsvarsspill av Villarreal gjorde at målene lot vente på seg. De fleste målsjansene til Barcelona kom i fra upresise innlegg og direkteskudd på mål. Barcelona spilte veldig godt i store deler av førsteomgangen, men fem minutter før pause sovnet Alves og var ingen steder å finne når Pedraza hamret inn kampens første scoring. Ferran Torres prøvde seg på en helvolley rett før pause, men lagene gikk til garderobene med 0-1 på tavlen.

Andreomgangen

Barcelona fikk først tildelt et billig straffespark ved starten av andreomgangen, men det ble gjort om til et frispark tatt av Alves. Det ble likevel ingen scoring ut av den og litt senere kom Villarreal på en kontring som Traoré var sterkt involvert i. Vingen måtte ned å jobbe i forsvar igjen, men serverte bortelaget på et sølvfat med en klarering rett til Moi Gómez som økte ledelsen.

Barcelona gjorde mange bytter, men klarte ikke å redusere ledelsen. Villarreal var dermed sikret både seieren og europaspill neste sesong.

Vurderingene

Ter Stegen 3: Ikke all verdens han kan gjøre på målene imot da de kommer veldig raskt og etter feil i forsvaret.

Alves 2: God med ballen i beina og i angrep, men blir litt avslørt i kveld bakover. Henger ikke helt med og det kommer et par farlige kontringssjanser på Alves’ side i kveld.

Araujo 5BB: Bruker sin fysikk og vilje til å hamle opp med Villarreal-spillerne som kommer igjennom. Rydder opp også for sine lagkamerater som ikke henger med i svingene.

Lenglet 2: Noen feilpasninger og feilvurderinger som kunne kostet Barcelona dyrt.

Alba 4: God i både forsvar og angrep slik han pleier.

Busquets 4: God kontroll som vanlig. Eneste store feilen var en feilvurdering som ledet til en stor sjanse for Villarreal. Utenom dette en god kamp.

De Jong 3: En rolig kamp av Frenkie. Startet bra, men blir litt utspilt etter hvert som Villarreal får spille sitt spill. Ender opp med å egentlig bare vimse litt rundt.

Gavi 2: Gjorde lite ut av seg i kveld.

Adama 2: God hurtighet og rykker forbi motspillerne, men blir for upresis ute på kantene og er ikke produktiv nok i angrep. En forferdelig involvering på andremålet imot og kom på etterskudd på førstemålet også.

Aubameyang 2: Fikk ikke til mye i kveld. Byttes ut uten en eneste merkbar involvering.

Torres 2: Var nære en scoring ved et par anledninger, men klarte til slutt ikke å bidra med noe særlig.

Fati 2: Rask på føttene og prøver å koble opp med lagkameratene. Prøver.

Dembélé 3: Kommer til noen ålreite målsjanser. Godt med noen som faktisk kan skyte fra distanse når Villarreal står så tett som de gjør. Ser bestemt og trygg ut i bevegelsene.

Depay: Gjør ikke noe ut av seg i kveld.

Puig: 3 Slår noen fine pasninger og er godt plassert. Man lurer alltid på hvordan kampbildet hadde vært dersom han hadde startet, da han virket i bedre form enn type de Jong har vært.

Mingueza: Gjør ikke noe ut av seg i kveld.