(Athletic Bilbao–FC Barcelona: 1-3) Det sies at alle gode ting er tre. Det kan ikke Athletic Bilbao skrive under på. I kveld tapte de Copa del Rey-finalen mot Barcelona for tredje gang på seks år.
Før kveldens finale hadde Barca scoret 31 mål i cupen og sluppet inn fem. Athletic stod med ti mål og seks baklengs og var uten tvil kampens underdog. Løvene fra Bilbao kjempet lenge tappert, men måtte se seg slått av de spanske ligamestrene.

Messi setter standarden

Bilbao går aggressivt ut de første minuttene. Med litt hjelp fra ter Stegen som lite kontrollert prøver å avverge foran eget mål, er baskerne farligst de første ti. Deretter er Barcelona ustoppelige. Messi slår en klassepasning i kjent stil til spisskollega Neymar som kommer på et perfekt løp inn i seksten. Brasilianeren dundrer ballen i mål, men avblåses for offside. En feilaktig avgjørelse av dommeren.
Det skal likevel ikke mange minuttene til før Barca-fansen virkelig kan juble. 19 minutter er spilt når legendariske nummer ti gjør det igjen. Han dribler ikke én mann, ikke to og ikke tre. Messi leker seg gjennom hele fire (!) Bilbao-spillere før han avslutter med en sensasjonell scoring i nærmeste hjørne. En fantastisk scoring han ene og alene kan ta æren for.
Nå er de blå og vinrøde virkelig i gang. Barca-spillerne står i kø for å score og sjansene er mange. Neymar er farlig nær scoring flere ganger før halvtimen er spilt, men målet kommer ikke før det 36. minutt. Etter five-a-side-takter av Barca ender ballen hos Suárez som på uselvisk vis serverer Neymar et ferdigscoret mål. 2–0 til et Barcelona som styrer det meste av den første omgangen.
Athletic kommer riktignok til én stor sjanse fem minutter før pause. Det er unggutten Williams som med en velplassert helvolley er faretruende nærme scoring. Ballen går like over og tverrliggeren står skjelvende tilbake.

Sikker seier

Barcelona går til pause med en velfortjent 2–0-ledelse etter å ha hatt en ballbesittelse på cirka 70 prosent. Andre omgang starter noe roligere for Barcas del som virker å ha det komfortabelt med sin tomåls-ledelse.
Ti minutter inn i andre omgang kommer klubblegende Xavi på banen og overtar kapteinsbindet fra Iniesta. Han får trampeklapp i det han entrer Camp Nou for siste gang som Barca-spiller.
Med unntak av litt velkjent Messi-magi, skaper ikke katalanerne mye i første halvdel av andre omgang. Det betyr likevel lite når heller ikke Athletic produserer det helt store. Stemningen på Camp Nou er derimot upåklagelig.
Plutselig kommer 3-0 målet — og av hvem andre enn spiller nummer ti. Alves, som for øvrig er den som har flest assists til Messi, slår ballen langs bakken inn foran mål. Argentineren kommer fra intet når han dukker opp midt i Bilbao-forsvaret. Tre mann klarer ikke å stoppe Messi som scorer sitt andre for dagen.
Som plaster på såret får baskerne en pen redusering ti minutter før slutt. Innbytter Susaeta legger inn i feltet, og høyest rager Bilbaos spiller nummer 30. Ballen treffer hodet til Williams som styrer ballen elegant over en sjanseløs ter Stegen.
Dessverre preges sluttminuttene av småkrangling og uenigheter som fører til gule kort for begge lag.

Nærmer seg «The Treble»

Barcelona vinner Copa del Rey for 27. gang på selveste Camp Nou. Ikke uventet får Iniesta og Xavi æren av å løfte den gjeve pokalen foran ellevill jubel av spillere og fans.
Katalanerne er dermed enda et steg nærmere å vinne «The Treble». Om så blir de det første laget til noen gang å ha vunnet «trippelen» to ganger. Vi venter i spenning til det hele avgjøres neste helg.