Det blir sjeldent en kjedelig kamp når Barcelona og Athletic Club møtes. Dette skjedde sist de to lagene møttes:
Sesongens første oppgjør ble spilt på Camp Nou. I anledning Catalonias uavhengighetsdag spilte hjemmelaget i sine praktfulle bortedrakter fra forrige sesong. Athletic stilte også i sine bortedrakter. Det var klart fra første stund at Athletic hadde kommet for å spille fotball. Kampen åpnet med høyt press og det så ut som om baskerne skulle få et tidlig resultat. Munir, Messi og Pedro var spisstrioen som startet for katalanerne og Iraizoz måtte fort varte opp med keeperkunstene sine. Rakitic, Messi og Munir hadde kampens største sjanser men Athletic holdt seg sammen og lagene gikk med 0-0 til pause.

Neymar ble forskjellen

Laget fra Bilbao fortsatte sitt høye press og flotte spill i andreomgangen. Luis Enrique måtte gjøre noen taktiske endringer før det ble for sent. Han bestemte seg for å bytte ut stortalentet Munir El Haddadi. Spissen hadde gjort en god kamp og viste tegn til god forståelse allerede med Messi og det var bare uflaks at det ikke ble scoring. Neymar kom på og brasilianeren skulle vise seg å være forskjellen i kampen. Neymars kjappe bein og flotte teknikk resulterte i to mål på fem minutter. Det første kom etter fin kombinering av M og S. Messi spilte Neymar gjennom hele forsvaret til Athletic og ballen gikk akkurat forbi keeperen.
Athletic-spillerne ble mer og mer slitne og innbytter Neymar utnyttet dette til sin og lagets fordel. Noen få strakser senere doblet ledelsen seg for Barcelona da Messi viste god kontroll og handlingskraft. Med alle fokuserte på argentineren klarte Messi å legge til rette for Neymar igjen, som denne gangen var umarkert inne i feltet.

Returkampen, en maktdemonstrasjon

Så var det februar. Januar var forbi oss og tvilen som hadde krypt opp etter tapet mot Real Sociedad hadde lagt seg for denne gang. Barcelona hadde satt på turboen og dette ble spesielt klart i returkampen mot Athletic Club. San Mamés er en vanskelig bane å spille på for bortelag, dette skulle dog ikke plage FC Barcelona i 2015.
Kampens første store mulighet kom fra Artitz Aduriz, som nesten satte en corner bak Claudio Bravo, men chileneren var våken. Begge lagene spilte med høyt tempo. Det måtte et Messi-frispark til for å bryte isen. Rundt kvarteret spilt ble Gorka Iraizoz satt ut av spill og frisparket ble slått «stang inn» av muren. Rundt ti minutter senere doblet Suárez ledelsen med et fint skudd servert av Messi.
Hjemmelaget var raske i kontringene og Aduriz beseiret Mathieu i en hodeduell som skulle sikret reduseringen, men heller gikk i stolpen. Etter pausen ble det mer intenst.

Turbo

San Mamés-publikumet gjorde det de kunne for å støtte laget sitt, og dette skulle ha effekt også. Rundt timen spilt var det Mikel Rico som enkelt satte inn reduseringen for Athletic Club. Det var det perfekte tidspunktet til å sette i gang et comeback, men Messi ville ha det annerledes. Bare tre minutter senere styrte argentineren et innlegg fra Luis Suárez lett forbi målvakten. Dette målet garanterte at Barcelona aldri trengte å se seg tilbake. To minutter senere var det nemlig Neymar som var på rett tid til rett sted. Brasilianeren tok i mot en vakker pasning fra Messi og førte ballen elegant bakerst i mål. Athletic nektet dog å gi seg, da i Aritz Aduriz endelig beseiret Bravo i det 67. minuttet – kampens fjerde mål på syv minutter.

Kapitulering

Med bare et kvarter igjen av kampen mistet Xabier Etxeita hodet. Baskeren ble utvist etter en stygg kne-takling på Luis Suárez. Til tross for farefylt spill klarte uruguayaneren seg og returnerte til kampen. Han ble uansett byttet ut for Pedro fem minutter senere, som gjorde sitt i kampen. Lynvingen scoret Barças femte mål for kampen i det 86. minuttet etter målgivende fra Sergio Busquets, men det er ikke derfor dette målet huskes. Det som huskes er Messis tretten berøringer før han slapp løs ballen til Sergio.