Deportivo fornyet sin kontrakt i La Liga da galiserne spilte 2–2 i Xavis avskjedskamp.
Mange hadde møtt opp i maisola for å ta farvel med kapteinen. Klubben hadde lagt til rette for en skikkelig avskjed ved å stille i stand en tifo, samt henge opp et massivt banner til ære for Xavi.
For Barcelona sin del startet kampen veldig bra. Det tok ikke mer enn fem minutter før hjemmelaget ledet. Rafinha står for innlegget og ingen ringere enn Messi stormer frem i boksen å header inn ledermålet. Det gikk ikke lenge før Messi hadde satt sin andre ball bak Fabri, men målet ble vinket av for offside. Ingen tv-bilder kunne gi et endelig svar på om annulleringen var riktig, men avgjørelsen så ut til å være feil.
Hovedpersonen selv kom til flere sjanser, men kapteinen fikk aldri hull på byllen.

Ett steg frem og to tilbake

Det tok ikke lang tid før Barcelona doblet ledelsen. Neymar ble spilt igjennom, og alene med keeper serverte Neymar ballen til Messi, som kunne sette inn sitt andre for kvelden.
Barcelona så lenge ut til å ha kampen under kontroll, men Deportivo måtte ha poeng for å sikre en plass i neste års La Liga, og nød lærer galisere å spille fotball. Med under en halvtime igjen satt Deportivo inn støet. Først plukker Perez opp et blokkert skudd, og limer ballen opp i lengste hjørne. Deretter plukker Salomao opp ballen etter mye klabb og babb etter et frispark, og hamrer inn utlikningen.
Men Camp Nou-publikummet lot seg ikke frustrere av den grunn. De hadde kommet for å se Xavi løfte ligatittelen en siste gang, og fem minutter før slutt fikk de ta det verdige farvelet de hadde ventet på. På sidelinjen står Iniesta sammen med fjerdedommeren, som viser et lyssskilt med et grønt nummer åtte og et rødt nummer seks. Hele stadion reiser seg og gir Xavi de ovasjonene han har fortjent, idet kapteinen går av banen tydelig rørt.
Begge lag sier seg fornøyd med uavgjort, og Barcelona kan feire seriemesterskapet på sin side av banen, mens Deportivo-spillerne jubler for å ha berget plassen på motsatt banehalvdel.