Luis Enrique røper sjeldent detaljer om lagoppstillingene sine. Men så er det ikke hver dag en klubblegende legger opp.
Luis Enrique er kjent for å si lite om laguttakene sine. Men i dag røpet han to navn som kommer til å spille i morgen. Kanskje ikke så rart, da ligaen allerede er vunnet, men mest av alt fordi den trofaste kapteinen Xavi spiller sin siste ligakamp noen sinne for klubben — attpåtil på Camp Nou. I tillegg har treneren røpet at Thomas Vermaelen vil få sin debut for Barcelona — som fort kan bli den eneste gangen belgieren starter denne sesongen. Da Enrique ble spurt om sine tanker rundt avskjeden til Xavi var han klar på hva han mente om saken

— For meg er han fremdeles god nok til å spille et år til for Barcelona. Xavi tok en avgjørelse som til syvende og sist måtte ha blitt tatt, men han kan fremdeles vinne to titler til. Han vil få en ny og berikende erfaring og han vil også kunne se hva han hadde i Barca.

Xavi er allerede den mestvinnende spilleren i klubbens historie. Kapteinen har klart å raske med seg åtte La Liga-titler, to triumfer i Copa del Rey, tre seire i Champions League, seks spanske og to europeiske supercuper og to verdensmesterskap for klubblag, i sin tid i klubben. I tillegg har han vunnet ett verdensmesterskap, to europamesterskap med Spania, samt tatt sølv i både Consfederations Cup og OL. I tillegg til en rekke individuelle priser. Til neste helg venter nok en cupfinale, og om to uker skal laget til Berlin for å møte Juventus i Champions League-finalen. Barcelona må nok finne seg i å være favoritter til begge kampene, men Luis Enrique vet hva finaler innebærer.

— Finaler er veldig spesielle kamper. Atmosfæren er fantastisk, stadion er delt 50/50 med fans fra begge lag.

Selv om Xavi ikke har spilt fra start i mange av de viktigste kampene i år vil hans tilstedeværelse hjelpe laget. Luis Enrique, som selv har spilt med Xavi, kan gå god for lederegenskapene til klubbens nummer seks.

— Xavi har vært en kaptein i flere år, men var også før det en leder i garderoben.

Laget vil utvilsomt miste noe når Xavi tar farvel med klubben — ihvertfall for denne gang — men alltid når noen drar tar andre steget, og fyller tomrommet. Flere av spillerne har uttalt seg om den sterke mentaliteten innad i troppen — en mentalitet Enrique tidlig la merke til.

— Jeg har sett samholdet i garderoben helt siden starten av sesongen.

Foruten de som gjør jobben på banen har Enrique også tillit til de som gjør arbeidsoppgavene sine på sidelinjen. Flere i støtteaparatet har enten vært i klubben lenge, eller jobbet tett med Lucho før.

— Jeg har en veldig god forberedt trenerstab. Jeg er ekstremt fornøyd med dem.

Så gjenstår det å se i morgen hvilke andre ni som får spille. Selv om sjefen selv hintet til rotering i laget i morgen skal man ikke se bort ifra at han ønsker å gi en viss argentiner sjansen til å bli ligaens toppscorer, selv om veien opp er lang. Cristiano Ronaldo har scoret fire mål flere enn Messi før morgendagens runde. Hverken Real Madrid eller Getafe har noe å spille for, så den kampen går etter kampen i Catalonia. Portugiseren kommer nok til å strekke seg langt dersom Messi skulle gjøre det umulige mulig tidligere på kvelden. Når det gjelder resten av troppen må vi nok vente helt mot kampstart før vi får vite noe, for Enrique kommer nok til å ta ut hele førstelaget i kamptroppen, samt kanskje noen spillere fra b-laget, for å la hele laget være med på feiringen av årets ligatriumf.