La Liga skulle avgjøres, og laget sviktet ikke. Messi scorte det avgjørende målet for Luis Enriques mannskap.
Kampen åpnet forsiktig og Atlético hadde de største sjansene. Før det var gått ti minutter måtte Claudio Bravo varte opp med to spektakulære kunstredninger. Kampen roet seg ned etter ca. et kvarter og Barcelona kunne nyte av mye ballen. Bortelaget beholdt kontrollen så å si hele den første omgangen og Atlético klarte ikke å kombinere spillet sitt på Barcelonas banehalvdel. Det ble 0-0 til pause med Bravos redninger og et udømt straffespark som ble hovedhendelsene.

Etter pausen

Det ble ikke gjort noen bytter ved pausen. Kampen begynte som den første omgangen, Atlético kom ut med mest trykk og fikk mange hjørnespark tildelt, men de klarte ikke å holde det gående alt for lenge. Barcelona tok tilbake kontrollen og begynte å sirkulere ballen på sedvanlig vis. Problemene var i avslutningene. Uten Luis Suárez virket det som om det var noe som manglet for bortelaget.

Messimagi

Det så lenge ut til at det skulle bli en målløs kamp, men Messi ville ha det annerledes. Som mot AC Milan dro han seg gjennom en ren folkemengde og satte inn 1-0 etter 65 minutter. Atlético slapp seg mer inn i kampen etter dette og det så ut som at Barças neste skulle komme etter bare minutter, men Neymar brant alle mødres sjanser.
Tempoet økte og det ble mer hektisk for begge lag i den siste halvtimen. Barcelona beholdt fortsatt kontrollen men virket ikke like trygge som tidligere, grunnet Atléticos hardtarbeidende mannskap som presset Barcelonaspillerne.
Ellers i kveld vant Real Madrid 4-1 mot Espanyol og Atlético kunne ha scoret utligningen for å holde liv i kampen om La Liga, men Atlético klarte ikke å overliste Barcelona. Det ble ampert på slutten med kort til begge lag, men det hindret ikke Barcelona å rake inn sitt 23. ligamesterskap til store jubelscener.
Barça: Bravo, Alves, Piqué, Mascherano, Alba, Sergio, Rakitic, Iniesta, Neymar, Pedro, Messi.
Atlético: Oblak, Godín, Siqueira, Juanfran, Giménez, Turan, Koke, Gabi, Griezmann, Suárez, Torres.