I morgen kan Barca være klar for sin tredje finale på syv forsøk.
Med et god utgangspunkt skal mye gjøres om Bayern Munchen skal snyte katalanerne for en finaleplass. Aldri før har et lag tapt med tre mål i første utslagskamp og fremdeles kommet seg videre. Er det noen som kan klare det så er det Pep Guardiolas mannskap, hjemme på Allianz Arena.
Laget fra Sør-Tyskland havnet i en skikkelig knipe mot Porto i kvartfinalene, men endte opp med å vinne 6–1 hjemme. Bayern er et av lagene i Europa som alltid forventes å vinne hjemme, uansett motstander. Men Pep Guardiolas mannskap har vist svakhetstegn i det siste, noe de viste på lørdag. Da tapte laget 0–1 mot Freiburg. Riktignok spilte laget med 10 mann i 75 minutter, men resultatet skremmer ikke vannet av noen. Likevel kan ikke Barcelona ta lett på oppgaven.

Barca i toppform

Der Bayern har vært skadeutsatt og fått rotert lite på laget, har Barcelona vært flinke til å utnytte dybden i troppen. På lørdag ble arbeidsjernene Jordi Alba og Ivan Rakitic hvilt, mens Iniesta kom inn i andreomgang. Lagets prestasjoner var ikke det beste vi har sett av Barca i år, men de fikk med seg en viktig seier uten å bruke for mye krefter. Viktigheten av det kan vise seg å være utslagsgivende i morgen.
Skulle laget ta seg videre vil resultatet føye seg inn i rekken av imponerende laget har oppnådd i Champions League. Disse kampene er katalanernes niende opptreden i semifinalene på de siste elleve årene. Nå kan laget oppnå sin fjerde finale på syv år. Der kan fort erkerival Real Madrid vente, om de skulle snu ting hjemme mot Juventus på onsdag. Gjør de ikke det, vil Barcelona og Juventus møtes for første gang siden Johan Gamper-kampen i 2005.
Men først skal ting avgjøres på Allianz Arena i morgen.
Hvem: FC Bayern Munchen — FC Barcelona
Hva: Champions League, semifinale 2
Hvor: Allianz Arena, Munchen
Når: Tirsdag 12. mai kl. 20.45