(FC Barcelona–Real Sociedad: 2–0) Pedro bidro med en ellevill scoring da Barca slo laget fra Baskerland på Camp Nou.
Etter Real Madrids seier over Sevilla ligger hvittrøyene faretruende nærme serieleder Barca før kveldens kamp. Kun seier over Real Sociedad var godt nok – og de blå og hvinrøde innfridde.

Målløs første omgang

Etter syv minutter legger Neymar inn til Messi som gjør ting vanskelig for Rulli. Argentineren header godt, men keeper har fingertuppene på ballen. Kun minuttet senere er det spisspartner Suárez som er fremme med hodet, men ballen går dessverre like utenfor mål. Barcelona holder ballen i laget det første kvarteret og virker aggressive. De er igjen nær scoring når Neymar tvinger seg gjennom Sociedads forsvar helt inn mot femmeter, men ballen blir plukket opp av Rulli. 20 minutter har gått når Messi slår en drømmepasning til sin brasilianske makker. Ballen spretter før den snitter hanekammen hans og går utenfor mål.
Real Sociedad kommer til en ok sjanse halvveis inn i første omgang, men blir blåst for offside. Dette er eneste gang baskerne nærmer seg hjemmelagets nettmasker de første 45. Barca synes å ha god kontroll, og stemningen på Camp Nou er upåklagelig. Minutter senere får hjemmelaget nok en mulighet når midtstopper Piqué er oppe og leker seg med et lite brassespark innenfor seksten. Real Sociedad virker stresset og gjør feilvurderinger som blant annet resulterer i tre gule kort i løpet av tre minutter. Barca-spillerne lager en hel del sjanser også det siste kvarteret, blant annet med en halvvolley fra Rafinha og et langskudd av Alves. Utrolig nok er stillingen 0–0 til pause.

Pedro med brasse-mål

Andre omgang starter der første omgang slapp. Xavi treffer hodet til Bartra etter en godt lagt corner, men ballen går til høyre for mål. Deretter får hjemmelaget tre hjørnespark på rappen, men avslutningene er for dårlige.
Endelig kommer målet! Etter 50 minutter spilt legger Messi inn i feltet. Kula treffer en forsvarsspiller før den lander hos Neymar som kan styre ballen kontrollert forbi keeper. 1–0 til Barca.
Kaptein for kvelden, Xavi, viser at han fortsatt har teknikken inne. Veteranen leker med motstanderne når han finter seg gjennom og slår tunnel på to Sociedad-spillere i samme løp. Kort tid senere prøver keeper Rulli en dristig variant og er helt ute ved cornerflagget for å stoppe Neymar. Ballen går til hjørnespark, og Rulli får gult. I likhet med Rulli kjemper forsvarsrekka til laget fra Baskerland tappert for å unngå flere baklengs. Til deres fordel er Barcelona litt for upresise i spillet sitt.
Fantastisk mål av Pedro! Etter kun å ha vært på banen i fem minutter klinker nummer syv til med brassespark! Avslutningen er knallhard og keeper er sjanseløs. Kampens høydepunkt og en virkelig selvtillitsboost for innbytteren.
Kampen ender 2–0, og Enrique kan puste lettet ut. En gjennomgående god kamp av katalanerne som aldri lar Real Sociedad slippe til.