Sist Barca møtte La Real og Myes ble det tap. Det kan ikke skje i morgen.
På onsdag utmanøvrerte Luis Enrique og hans mannskap et veldig godt lag, ledet av en god trener, da de slo Bayern 3–0 i første semifinale i Champions League. Kampen i morgen er av like stor betydning, da alt annet en seier kan koste Barcelona tittelen. Mange vil nok si at morgendagens motstander er en del svakere enn onsdagens, det samme også om treneren, men David Moyes har slått Barca før. Det gjorde han attpåtil i årets første La Liga-kamp. Da valgte Enrique å spare blant andre Neymar og Messi på Anoeta — noe som ble skjebnesvangert.
Med Real Madrid stadig jagende to poeng bak må Barcelona fortsette å vinne for å ikke havne bakpå. Madrid vinner som kjent på innbyrdes oppgjør, som gjør at Barcelona ikke kan tape poeng før Madrid gjør det samme. Dersom man skulle være heldige og Madrid taper poeng skal Barcelona fremdeles til Vicente Calderón på 17. mai. Med andre ord bør laget vinne i morgen, selv om man skulle være så heldig at Madrid skulle avgi poeng på de siste tre serierundene. Luis Enrique har derfor intet annet valg enn å gå for seier i morgen — samtidig som han må holde troppen frisk og rask til neste ukes kamper mot Bayern og Atlético.

Kan Moyes gjenta bragden?

Det er en kjensgjerning at lag ofte presterer godt rett etter managerbytter. Det så vi sist lagene møttes. Få hadde forventet at den til tider utskjelte Moyes skulle lede La Real til seier mot selveste Barcelona i sin første kamp. Det sies også at å gjenskape suksess er vanskeligere enn å skape suksess. I tillegg er morgendagens oppgjør på Camp Nou, ikke Anoeta.
Andre ting som taler i mot Sociedad sine sjanser er lagets begredelige form. Deres eneste seier på de siste seks kampene kom sist helg hjemme mot Levante. I tillegg har laget spilt uavgjort mot Athletic Bilbao (b), Villarreal (h) og Deportivo (h), samt tapt mot Elche (b) og Atlético (b). Om man ser på de siste bortekampene er det kun en av de seks siste som har endt med tre poeng for de blåhvite, som var mot Getafe 16. mars. Halvparten av kampene har endt med tap. Barcelona bør derfor makte å slå La Real i morgen, spesielt med den formen laget er i om dagen. Likevel er det viktig å ikke ta enkelt på oppgaven, da vi har sett før at alt kan skje i fotball.
I kampen om tabelltopp skal Real Madrid ut mot Valencia hjemme, rett etter Barcelona og Real Sociedad har spilt ferdig. De kom nettopp helskinnet ut av sin største fallgruve i ligaen da de slo Sevilla borte forrige runde. Likevel har Valencia vist seg som et tøft lag å møte, og er blant de lagene som har plukket flest poeng denne våren. Med oppofrende stil og mangel på respekt for storklubbene har de hvite gått inn i hver kamp med et mål om å vinne. Kanskje kan Valencia strekke ut en hjelpende hånd ved å ta poeng i morgen, slik at Barcelona kan dra til Vicente Calderón uten press på 17. mai.
Det er med andre ord en spennende fotballkveld å se frem til i morgen, og hver runde frem til slutt har potensiale om å avgjøre serien. Dette kan du ikke gå glipp av!
Hvem: FC Barcelona — Real Sociadad
Hva: La Liga runde 36
Hvor: Camp Nou, Barcelona
Når: Lørdag 9. mai kl. 18.00