(FC Barcelona–Bayern 3–0): Messi utgjorde forskjellen da Bayern ble slaktet på Camp Nou.
Barça stanget lenge mot en levende vegg. Så bestemte Messi seg for å demonstrere sine ferdigheter. Ballgeniet scoret to mål på tre minutter, og assisterte også Neymar fire minutter på overtid. Dermed har katalanerne én fot i Champions League-finalen.

Guardiola tilbake på Camp Nou

Etter å ha utklassert Paris Saint–Germain i kvartfinalene, stod Barça overfor en langt tøffere oppgave når Bayern München skulle beseires i den første av to semifinaler onsdag kveld.
Før kampen var mye av søkelyset rettet mot Pep Guardiola, som returnerte til Camp Nou for første gang siden han forlot trenerstolen i 2012. Nå var han tilbake som Bayern-trener og klar for å stikke kjepper i hjulene til sin venn og tidligere lagkamerat Luis Enrique.
Barça stilte med en særdeles slagkraftig tropp til oppgjøret på Camp Nou. Luis Enrique hadde stort sett samtlige spillere til disposisjon, med unntak av skadde Jérémy Mathieu.
Guardiola på sin side hadde imidlertid langt mer hodebry før oppgjøret, da han har flere nøkkelspillere på skadelisten. Både Arjen Robben og Franck Ribéry måtte stå over på grunn av skader. Klassespissen Robert Lewandowski var også tvilsom til kampen, men ble klar i tide og var en del av startoppstillingen.

Neuer måtte gi tapt

Lagene var forholdsvis jevnspilte i første omgang, hvor Bayern viste seg som et minst like ballbesittende lag som Barça. Omgangen var preget av stor fart og flere sjanser til begge lag. Både Luis Suárez og Neymar skapte farligheter foran tyskernes mål, men Manuel Neuer lot seg ikke overliste. I hvert fall ikke med det første.
Bayerns eminente sisteskanse fortsatte å temme katalanernes dødelige angrepstrio etter sidebytte, og det så lenge ut til at han skulle lykkes med å holde hullen i alle 90 minuttene. Et kvarter før slutt bestemte imidlertid Leo Messi seg for å forandre tingenes tilstand. Vidunderbarnet fra Rosario ladet kanonen fra utenfor sekstenmeteren og overlistet Neuer med et hardt skudd i hjørnet.
Bare tre minutter etter slo argentineren til igjen. Messi snurret bokstavelig talt rundt med Bayern-forsvarerne og sendte ballen i en bue over Neuer. Dermed var ledelsen doblet, og alt var plutselig langt mer komfortabelt for katalanernes del.
Neymar ville imidlertid også være med på festen. Etter å ha vært usynlig i hele kampen, dukket brasilianeren opp fire minutter på overtid og satte inn Barças tredje mål. Han ble assistert av Messi, som dermed ble kampens helt.
Dermed har Luis Enrique og kompani et særdeles optimalt utgangspunkt før returoppgjøret på Allianz Arena neste tirsdag.

FC Barcelona–FC Bayern München 3–0

1–0: Leo Messi (77)
2–0: Leo Messi (80)
3–0: Neymar (94)
FC Barcelona (4–3–3): Ter Stegen, Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba, Busquets, Rakitic, Iniesta, Neymar, Luis Suárez, Messi.
FC Bayern München (3–4–2–1): Neuer, Boateng, Benatia, Rafinha, Xabi Alonso, Schweinsteiger, Thiago, Lahm, Bernat, Müller, Lewandowski.