(Córdoba — Barcelona 0–8) Etter 41 målløse minutter scoret Barcelona åtte mål mot stakkars Cordoba.
I dag var det duket for nok en ettermiddagskamp, da Barcelona tok turen til Andalucia for å spille mot Córdoba. Selv om katalanerne stilte med et veldig sterkt lag skulle de få kjempe lenge om poengene.
Den første omgangen rakk knapt å komme ordentlig i gang før hjemmelagets Luso måtte ned å ta telling, etter å ha fått en smell i både hodet og kneet. Samtidig slet Andone med linsene sine etter en duell med Piqué. Da spillet kom i gang igjen var det duket for en lang periode uten de store tingene å skrive hjem om. Córdoba viste til tider veldig godt forsvarspill, og gjorde det vanskelig for gjestene å skape de store sjansene. Så lite skjedde at vår svenske venn i Cmore rakk å oppdatere oss om nesten alle Córdoba-spillernes karrierebiografier før det endelig smalt.
Da det var spilt i overkant av førti minutter skulle det endelig sitte for Barcelona. Det hele startet med dagens desidert dårligste skudd av Dani Alves. Det som var tiltenkt en avslutning, da også helst på mål, endte opp med å dale ned til Suárez, som hadde sneket seg ut på høyrekanten. Suárez fant så Messi, som lobbet igjennom Rakitic, som da kunne hamre inn ledermålet for Barcelona. Det sies at en ulykke sjeldent kommer alene. For Córdoba sin del skulle det vise seg å stemme godt.
Romero måtte nok gjøre om pausepraten sin kraftig, for laget skulle få enda et mål i fleisen før pause. I det siste overtidsminuttet lobbet Iniesta igjennom Suárez, som var iskald alene med Carlos, og doblet Barcelonas ledelse før pause.

Ketchupeffekten

Det var nok mange tilskuere som falt for fristelsen av å gå innom kiosken i pausen, for sola stekte i Andalucia i dag. Forhåpentligvis rakk alle bortesupporterne å komme seg ut av pølsekøen før andre omgang startet, for Barcelona hadde virkelig fått blod på tann. Det var ikke spilt ett minutt av andreomgang før også Messi hadde skrevet seg på scoringslisten, etter å ha konvertert et innlegg fra Alves om til mål med pannebrasken. Luis Suárez ville ikke være noe dårligere, og kopierte Messi noen minutter senere, ved å sette inn ettermiddagens andre hodestøt, også dette fra Alves.
Like før timen var spilt kunne — og burde — Neymar også tegnet seg på scoringslisten, etter å ha blitt spilt på nærmest blankt mål av Suárez, men avslutningen gikk utenfor. Sjansen understreket dog hvor godt grep Barcelona hadde om kampen, og det tok ikke lang tid før Luis Enrique brukte sine tre bytter, for å spare så mange som mulig til semifinalen mot Bayern på onsdag. Iniesta, Mascherano og Rakitic ble i tur og orden tatt ut for Xavi, Mathieu og Pedro. Mellom de to siste byttene stanget Piqué inn en corner fra Rakitic, bare for å understreke at det er å score med hodet som gjelder i kveld.
Etter byttene avtok sjansebonanzaen noe, selv om Suárez fortsatte å jage sitt første hat-trick. Ti minutter før slutt kunne uruguyaneren fått sitt tredje mål, men blir regelrett overfalt i det han skal skyte. Før dommer Gómez rakk å vurdere om det var straffe eller ikke, snappet Messi opp ballen, rett foran Neymar, og satt inn sitt andre for kvelden. Men det skulle bli straffe.
Tre minutter senere ble Neymar revet ned i feltet. Om brassen påpekte at det var han som ble felt eller om han påpekte at Messi stjal det som kunne vært hans mål for kvelden vites ikke, men det er tydelig at han snakket med Messi før straffen. Og Neymar fikk Messi sin velsignelse, og sendte keeper en vei og ballen den andre veien.
Suárez fikk omsider hat-tricket sitt, på slutten av kampen. Målet kom etter at et knallhardt skudd fra Xavi blokkeres. Returen satt Suárez inn bak en langflat Carlos, og fikk med det sitt første hat-trick i den blårøde trøya.
Med det ender kampen 0–8, og MSN står nå med 108 mål denne sesongen, hvorav elleve(!) av dem har kommet denne uka. Alt tyder derfor på at Barcelona er mer enn klare for å få sin revansje mot Bayern på onsdag. De spiller sin generalprøve iform av en tøff bortekamp mot Leverkusen 18.30 i kveld, før andreplasserte Real Madrid skal ut mot Sevilla klokken 20.00 — også dét en tøff bortekamp.

Barca XI:

Bravo — Alves, Piqué, Mascherano (Mathieu, 62.), Alba — Busquets, Rakitic (Pedro, 65.), Iniesta (Xavi, 61.) — Messi, Suárez, Neymar.

Mål

0–1 Rakitic, 42.
0–2 Suárez, 45+2.
0–3 Messi, 46.
0–4 Suárez, 53.
0–5 Piqué, 65.
0–6 Messi, 80.
0–7 Neymar, 83.
0–8 Suárez, 88.