Etter midtukekampen hvor Getafespillerne ble brukt som rundingsbøyer rettes nå fokus mot bunnplasserte Córdoba.
Med kun fire runder igjen å spille av årets liga, skiller det stadig kun to usle poeng mellom Barcelona i tet, og tett følgende Real Madrid. Helgens oppgjør kan vise seg å bli helt avgjørende for hvor seriegullet havner da Barcelona møter så og si nedrykksklare Córdoba, mens de helhvite fra hovedstaden barker løs med Sevilla på fryktede Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.
Barcelona har både holdt tett igjen bakover de siste kampene og hatt et fryktinngytende angrep med en serie lekre scoringer, både av enkeltprestasjoner men også som kronen på et lekkert lagverk. Luis Enrique har med seg en nesten full tropp til Córdoba, men Masip, Douglas, Montoya, Vermaelen og Sergi Roberto uteblir fra troppen.

Har ikke råd til å snuble

Kampene fremover kommer tett som hagl, og tilsynelatende enkle oppgjør mot bunnlag har tidligere vist seg å være potensielle landminer. Enrique virker heldigvis bevisst på dette, og spillerne ser mer tente ut enn på lenge. Barca-spillerne trente en siste gang hjemme i Catalunya i dag før morgendagens møte på Nuevo Arcángel Stadium.
Erkerival og tittelmotstander Real Madrid møter Sevilla i en vrien bortekamp kun fire timer etter avspark i Córdoba, og dersom Ancelottis menn vinner alle sine resterende kamper har ikke Barca råd til et eneste poengtap på grunn av innbyrdes oppgjør. Derimot om Barcelona vinner og Sevilla tar poeng senere på kvelden vil ligagullet langt på vei være avgjort uavhengig av Barcas vanskelige bortekamp på Vicente Calderón i nest siste runde. Følg med!
Hvem: Córdoba CF — FC Barcelona
Hva: La Liga runde 35
Hvor: Nuevo Arcángel Stadium, Córdoba
Når: Lørdag 02. mai 2015 kl. 16.00