Getafe ble et stakkarslig offer for MSN sin utrolige målteft i kveld. Her er vurderingene.
Bravo (4): Har som vanlig lite å gjøre, men er ikke tryggheten selv når han får sjansen. Gjør egentlig en helt strålende redning, men rydder kun opp i egen feil. Er helt på bærtur, og ruser ut av mål for å oppsøke en allerede presset motspiller, og blir lobbet over. Kun heldig at han rekker tilbake til å rydde opp i egen feil. Slipper et annet enkelt skudd til corner, og viser seg ikke som den tryggheten vi er vant til å se.
Alves (6): Kommer til to gode sjanser innledningsvis, men forsøkene er ikke gode nok. Kombinerer fint med Messi og de andre i angrep, og er god til å posisjonere seg. Er dog ikke like dedikert til å løpe hjem som backmakker Adriano, men utfylles godt av Bartra.
Bartra (8): Er blant stopperne til Barcelona med lavest målsnitt i mot. Viser ikveld at det ikke bare er fordi han møter antatt enklere motstandere, ved å spille med en rutine langt større enn alderen tilsier. Er god i duellene, flink til å beholde presset på motspiller, og lar seg ikke friste av å sette inn desperate taklinger.
Mathieu (6): En rolig kamp for franskmannen som spiller en kamp på det jevne. Virker til å ha en litt dårlig dag, og er ofte langt unna motspillerne. Blir ikke straffet av et svakt Getafe i kveld. Er utover det veldig god i pasningsspillet, spesielt når laget spiller seg ut av forsvar. En godkjent kamp av franskmannen, hverken mer eller mindre. Har en god takling på slutten av kampen som trolig hindrer et mål.
Adriano (7): En ny god kamp av backpoteten. Jobber iherdig både offensivt og defensivt, og viser en stor vilje til å jobbe opp situasjoner mange anser som tapt. Har flere gode kombinasjoner, og kommer til noen innlegg som kunne blitt farligere hadde ikke alle i angrep søkt ball på fot.
Busquets (7): Rekker ikke å bli mye involvert før han erstattes av Sergi Roberto i pausen, men er den tryggheten vi er vant å se. God andreforsvarer, og bryter enten spillet selv, eller presser motspillerne så tett at resten av laget kommer tilbake på riktig side.
Xavi (9): At denne mannen kun har en håndfull kamper igjen i Barca-drakta er rett og slett trist. Viser at han fremdeles holder topp nivå mot en helt vanlig La Liga-motstander. Noterer seg for både et fantastisk mål og en målgivende pasning. Er god i Barcelonas brytende spill, og vender bort alt og alle, strør pasninger i øst og vest, og dikterer pasningsspillet til de blårøde. Blir hvilt etter en times spill, til velfortjent applaus.
Rafinha (7): Starter kun sin andre kamp ved siden av Xavi, men det må man nesten sjekke opp for å tro på. Utfyller Xavi godt i kveld, og der kapteinen ofte søker mellomrommet knyter Rafinha sammen midtbanen, og tar tak i det oppbyggende spillet litt dypere i banen. Har flere raid som dessverre stoppes ureglementert. Mangler den siste pasningen offensivt, men er utover det stabil på midten.
Messi (10): Kunne fort blitt banens beste i kveld også. Noterer seg for en frekk straffe og et kunststykke av et mål, samt en målgivende pasning. Er høyt og lavt i det oppbyggende spillet, og sprer om seg med krempasninger. Kunne fort hatt flere mål og målgivende, og viser seg som den superstjerna han er.
Suárez (10–BB): Gjør det meste i kveld. Skaffer straffe, bryter opp spillet og er en konstant trussel for Getfa-forsvaret. Noterer seg for to knallscoringer i kveld, samt en målgivende pasning til Neymar etter å ha avkledd Getafe-forsvaret, samt en til Messi. Er også veldig involvert i det oppbyggende spillet, og bidrar til flere mål en kun sine egne.
Neymar (8): Brasilianeren gjør nok en god kamp, som blir preget av litt høy selvtillit og slurvete avleveringer. Neymar gjør det meste riktig i kveld, og er lekent med i balltrillingen til hjemmelaget. Blir dog noe nonchalant i den avgjørende fasen, og burde hatt flere mål og målgivende i dag. Man skal ikke klage på en kveld som dette, men man ser en forskjell i dedikasjon mellom Neymar og de to andre på topp i kveld.

Innbyttere

Sergi Roberto (6): Kommer inn i andre omgang for å erstatte Busquets, men viser at han ikke har den samme roen i den defensive tilnærmingen som mannen han erstatter. Ønsker å bryte høyt i banen, men blir ofte spilt rundt og havner på etterskudd. Er forøvrig sikker i pasningsspillet, men klarer ikke å utgjøre noen forskjell ikveld, hverken positivt eller negativt.
Pedro (4): Vil og vil, men får det ikke til. Kommer innpå etter å ha sett MSN herje, og ønsker nok å bidra mer enn det han får til — for det er lite. Kløner bort mye, og får ikke det offensive spillet til å flyte. Kommer innpå i en periode hvor Barca egentlig er mette, men bidrar nok til at ting går så sakte som de gjør. Får nok ikke starte i storkampene dersom innhoppene forblir som i dag.
Montoya (6): Kommer inn og får litt over tjue minutter, uten å gjøre mer enn det han må. Spiller på det trygge, og tar en mer deffensiv tilnærming enn det Alves gjorde, som balanserer laget godt da det spilles med fire angripere. Gjør tingene sine godt og viser seg stabil bakover.