Det er stadig uendret i toppen av La Liga, og i morgen tar Barca imot Getafe på Camp Nou.
Fem runder før slutt er situasjonen slik det ofte er i La Liga; tett mellom Real Madrid og Barcelona. Barcelona har de siste rundene hatt en luke på to poeng til de hvite fra hovedstaden, som gjør at Barcelona ikke kan avgi poeng før Madrid gjør det, da Madrid har slått Barca på innbyrdes oppgjør denne sesongen.
I morgen er neste mulighet for å ta et nytt steg mot ligatittelen, da Getafe kommer på besøk til Camp Nou. Mot et Getafe-lag som kun har sju poeng på de siste seks kampene er Barcelona klare favoritter til hjemmekampen. Men det som på papiret ser ut som en enkel oppgave trenger nødvendigvis ikke være det. Da lagene møttes tidligere i sesongen, på Coliseum Alfonso Pérez, gikk lagene målløse av banen. I fjor var Barcelona i en veldig lik situasjon som i år: På vei mot sesongslutt, med Getafe ventende på Camp Nou, og med mulighet til å avgjøre selv. Også da gikk lagene av med balanse i regnskapet, og kampen ble en av de mange kampene hvor Tata Martinos mannskap kunne sørget for å stå igjen med pokalen på Camp Nou 17. mai, hadde de bare vunnet en kamp til.

Fremdeles tett kampoppgjør

Selv om Barcelona har kommet seg igjennom sin tøffeste del av sesongen har laget fremdeles kamp to ganger i uken. Etter Getafe i morgen venter Córdoba til helgen, før katalanerne skal ut i to midtukekamper mot Bayern. Helgen i mellom der kommer Real Sociedad til Camp Nou. Barcelona må derfor fortsette å holde foten på gasspedalen, da alle tapte poeng kan vise seg å være skjebnesvangre.
Hvordan Luis Enrique tenker å matche laget sitt fremover vites ikke, da han alltid holder kortene tett til brystet, og ofte tar ut flere spillere til kamptroppen enn det han har plass til på banen og på benken. Da kampen i morgen er en hjemmekamp skal du ikke se bortifra at han tar ut hele førstelagstroppen i morgen tidlig, slik at han lar omverdenen gjette hvem som skal spille helt frem til de offisielle startoppstillingene kommer. Han har ihvertfall valgmuligheter, for hele førstelagstroppen trente sammen i dag tidlig, i det som var den siste treningsøkta før kampen i morgen. Rafinha trente alene før kampen mot Espanyol, men også han var tilbake i dag. Den eneste som ikke har mulighet til å spille i morgen er Jordi Alba, som pådro seg rødt kort på lørdag.
For Real Madrid sin del venter Almería på Santiago Bernabéu, i det som er en høyst overkommelig hjemmekamp. Den spilles først på onsdag, så Barcelona må vinne i morgen for å legge press på de hvite.
Hvem: FC Barcelona — Getafe CF
Hva: La Liga runde 34
Hvor: Camp Nou, Barcelona
Når: Tirsdag 28. april 2015 kl. 20.00