(Espanyol 0 — 2 FC Barcelona) God seier i byderby og drømmen om La Liga lever videre.
Barcelona åpnet kampen med god kontroll og bortelaget kom til gode avslutninger tidlig, men Kiko Casilla var våken. Kampen skulle dog ikke bli 20 minutter gammel en gang før Neymar åpnet dagens konto. Barcelona hadde ballen over en lang periode før Messi slo en lang utsøkt pasning inn i feltet. Luis Suárez hoppet smart over ballen og Neymar limte ballen i mål. Drøyt ti minutter senere var det Messi som satte inn kampens neste ved vakkert forarbeidet av Suárez og Iniesta.
Espanyol kom ikke til de aller største mulighetene og Barça fortsatte å dominere ball-innhav og sjanseskapning og gikk til pause med en komfortabel 2—0-ledelse.

Utvisning og temposkifte

Barcelona startet omgangen ganske likt som den første, men det ble fort en annerledes kamp da dommeren bestemte seg for å utvise Jordi Alba. Espanyol kom seg litt mer inn i kampen som et resultat av dette. Heldigvis for Barças del beholdt spillerne roen og hjemmelaget klarte ikke å utnytte sine sjanser på mål.
Mateu Lahoz gjentok bragden fra tidligere ved å utvise en Espanyol-spiller med to gule på to sekunder rett før kampslutt. Barcelona kunne sikkert beholdt tempoet i andreomgangen, men igjen valgte de å cruise inn en komfortabel seier. Kanskje like greit med tanke på Jordi Albas utvisning tidligere.
Mål: Neymar (17), Messi (25)
Barcelona XI: Bravo – Alves, Pique, Mascherano, Alba – Rafinha (Mathieu), Busquets, Iniesta (Xavi) – Messi, Suarez (Rakitic), Neymar
Espanyol XI: K. Casilla, V. Álvarez (Montañés), Sergio García, Abraham (Sevilla), J. A. Cañas, H. Moreno, Lucas V., Caicedo (Stuani), Álvaro, Arbilla, Duarte