Neste kamp på programmet er en vanskelig bortekamp mot Espanyol.
Barcelona er godt over halvveis gjennom april og det ser bra ut så langt. Bortsett fra uavgjort i Sevilla-kampen har det blitt seier i alle kampene som har blitt spilt, og mange har Barcelona som favoritter til alle tre titler denne sesongen etter forrykende resultater mot de sterkeste lagene. Manchester City, Atlético Madrid, Real Madrid, PSG og Valencia har alle måttet bøye seg i støvet i 2015. Det er viktig at dette momentet opprettholdes mot byrival Espanyol.
Som i den forrige sesongen er tittelbildet i La Liga ganske tett. Hverken Real Madrid eller Barcelona er soleklare favoritter til å stikke av med trofeet til slutt og hver eneste kamp fremover er like viktig for begge lag. I likhet med Real Madrid er Barça videre i Champions League og begge lag vil prioritere en triumf der i tillegg til å ta hjem ligapokalen. Den kommende kampen vil trolig ikke bli en enkel. Forrige kamp på Espanyols hjemmebane ble en skikkelig slitekamp for Barça og det er ingen grunn til å tro noe annet vil skje i år.
Espanyol ligger på en 10. plass i La Liga og har ikke tapt på sine seks siste kamper. Det har blitt fire uavgjort og to seire på disse kampene. Deres siste seier kom for to runder siden mot Athletic Club. Da vant Espanyol 1-0. Under det forrige oppgjøret i desember vant Barcelona 5-1 med et hattrick av Messi.
Hvem: RCD Espanyol — FC Barcelona
Hva: La Liga runde 33
Hvor: Estadi Cornellà-El Prat
Når: Lørdag 25. april 2015 kl. 16.00