I morgen står den andre kvartfinalen for tur, en der Barcelona har et strålende utgangspunkt.
Etter 3–1 seieren i Paris forrige onsdag har Barcelona alt i sine egne hender. Ingen lag har før klart å gå videre etter å ha tapt med to eller flere mål, i utslagsrundene i Champions League, og PSG står derfor foran en gedigen utfordring. For Barcelona sin den handler det i morgen først og fremst om å holde PSG unna sjanser til å redusere ledelsen, samt deretter forsøke å score, og slik øke ledelsen. Men PSG har vist at de ikke lar seg skremme av Camp Nou før.
Da lagene møttes for to år siden, etter 2–2 i Paris, gikk franskmennene uredde til den formidable oppgaven om å slå Barcelona på Camp Nou. Den gangen endte det 1–1, i en kamp PSG ledet lenge, før Barcelona utliknet mot slutten, etter å ha kastet innpå en småskadet Messi. Den gangen hadde PSG et mye bedre utgangspunkt enn i år, og hadde sannsynligvis større selvtillit da enn når de i morgen skal ut på Camp Nou. Likefullt viste de at de ikke blir skremt av Camp Nou.

Gode generalprøver

Etter å ha tapt mot Barca på onsdag var det duket for et borteoppgjør mot Nice for PSG, på lørdag. Den kampen vant hovedstadslaget komfortabelt 1–3, etter scoringer av Pastore (2) og Cavani. Franskmennene har også fått tilbake flere spillere fra både skade og karantene. Kapteinskikkelsene Zlatan Ibrahimovic og Thiago Silva er blant spillerne som kan mønstre opp på Camp Nou i morgen.
Barcelona har også gjort det meste ut av sin helg. Aller viktigst var de tre poengene laget kjempet seg til mot Valencia på lørdag. I tillegg kom, i dag tidlig, nyheten om at Iniesta har fått grønt lyst av det medisinske apparatet, og vil trolig være inkludert i kamptroppen i morgen. Illusjonisten ble fraktet av banen på båre sist tisdag, etter å ha fått en smell i ryggen.
Dermed har begge lag hatt hver sine gode nyheter og kamper i helgen, foran oppgjøret i morgen. Selv om Barcelona har et veldig godt utgangspunkt bør de ikke ta for lett på franskmennene. Klarer de å unngå det venter semifinalene, for syvende gang på åtte år.
Hvem: FC Barcelona — Paris Saint-Germain
Hva: Andre kvartfinale, Champions League
Hvor: Camp Nou, Barcelona
Når: Tirsdag 21. april 2015 kl. 20.45