En «mindre god» førsteomgang av hjemmelaget ble en festaften til slutt. Her er vurderingene fra kveldens kamp mot Valencia.
Bravo: 8 BB Redder et enkelt tatt straffespark. Fremstår som Barcelonas eneste gode spiller i førsteomgangen og varter opp med en essensiell redning i andre. Valencia ga aldri opp og det er takket være Bravo at Barcelona beholdt ledelsen igjennom kampen.
Alves: 7 Sammen med resten av forsvaret veldig svak, men henter seg inn i andreomgangen. Flere gode involveringer både fremover og bak i løpet av kampen.
Piqué: 6 Gir bort straffespark. Tabber seg ofte ut i første omgang. Klarer å finne fokus igjen i løpet av kampen lik de andre spillerne og har noen gode klareringer, men ikke av den kvaliteten vi kan forvente av Piqué anno 2015.
Mathieu 6 Klumser det til mye i førsteomgangen, og blir byttet til venstreback i andre. Godkjent kamp av franskmannen, men viser igjen sine ustabile tendenser.
Adriano: 2 Forferdelig svak og gir bort mange muligheter til Valencia. Går av til pause.
Mascherano: 7 Gjør en god prestasjon på midtbanen og senere i midtforsvaret. Flere gode avklaringer og en potensiell matchvinnende blokkering på tampen av kampen.
Busquets: 8 Bidrar sterkt i forarbeidet på målet til Suárez. Kommer seg etter den kollektive dårlige førsteomgangen og beholder god kontroll ut kampen.
Xavi: 4 Klarer ikke sette sitt preg på kampen slik vi forventer av el maestro. Blir for statisk og det kjennes når Rakitic kommer inn.
Messi: 8 Noterer seg for assist tidlig i kampen. Løper flittig og virker tent, men gjør mesteparten av kveldens innsats i midtbanen. Nesten umulig å stoppe. Helt alene med keeper på slutten av kampen og setter inn 2-0.
Suárez: 7 Scorer et tidlig mål. Løper godt oppe på topp og kommer til gode muligheter. Går av for Pedro.
Neymar: 7 Veldig lite involvert i førsteomgangen og dribler og trikser mye uten at det kommer noen vei, mye takket være Otamendi. Nede i forsvar på slutten og noterer seg for «assist» på målet til Messi.

Inbyttere:

Rakitic: 7 Bidrar til noe bedre kontroll i midtbanen og gjør laget mer bevegelig.
Pedro: 5 Kommer ikke til mange brukbare muligheter i angrep, men gjør ingen merkbare feil.
Sergi Roberto: 6 Gjør ingen grove feil og bidrar til god ballsirkulasjon i de minuttene han får spille.