(Barcelona — Valencia 2–0): Etter en veldig jevn kamp fikk Barca med seg et nytt godt resultat i kampen om La Liga.
Det var duket for storkamp på Camp Nou denne ettermiddagen, og mange hadde møtt opp i det flotte aprilværet, og var med på å skape den gode stemningen Luis Enrique etterspurte før kampen. Forhåpentligvis rakk alle å finne setene sine før kampen startet.
For det tok ikke lang tid før Camp Nou jublet. Klokka rakk ikke passere 52 sekunder en gang, før Suárez hadde sendt hjemmelaget i ledelsen, etter et fremspill av Messi. Tross den tidlige smellen mistet ikke bortelaget motet, og selv om Barcelona hadde ballen mest — i kjent stil — kom Valencia til flere sjanser, spesielt to virkelig store.
Da det var spilt ti minutter gjorde Claudio Bravo noe ingen har gjort siden Bonano gjorde det i 2003: Reddet straffe for Barcelona i La Liga — uten å hete Vìctor Valdés. I forveien hadde Piqué laget en straffe av den klønete sorten, ved å regelrett løpe ned Rodrigo. Straffen ble tatt av en tydelig nervøs Parejo, som gav Bravo en enkel oppgave.
Eter en halvtime spilt var det duket for nok en stor sjanse for Valencia. Piqué slår bort ballen med et håpløst nonchalant fremspill, og Valencia kan kontre mot et Barcelona i ubalanse. Ballen ender tilslutt hos Paco Alcacer, som plasserer ballen på yttersiden av venstre stolpe — et skud Bravo måte se langt etter.
Like etter var det Messi sin tur til å være frempå, etter flipperspill av Barcelona, midt i Valencias sekstenmeter. Argentineren får ballen fra fem meter, men setter utrolig nok ballen til side for mål. En utrolig stor sjanse som burde gitt uttelling, selv om skuddet kom fra høyrelabben.
Begge lag hadde flere store sjanser, men gikk til pause på stillingen 1–0, med en skuddstatistikk på 4–8.

Nye fjes, nye dueller

Andre omgang begynte med at begge lag valgte å ta ut sine venstrebacker, grunnet gult kort. For Barcelona sin del ble Mathieu skjøvet ut på venstreback, Mascherano fra midtbane ned i midtforsvaret, og Rakitic inn for Adriano. Intensiteten i omgangen forble den samme som i den første, men med et hjemmelag som var litt mer gjerrig på ballen, som slapp gjestene til litt mindre. Skjønt duellene fortsatte, og flere spillere skulle ende opp i dommerens bok i løpet av omgangen.
Skjønt like før det var spilt tjue minutter smalt det igjen, denne gangen fra et Messi-frispark. Argentineren mente egentlig at muren stod for nærme, men da dommeren ikke viste tegn til å bry seg med det svarte Messi med å hamre ballen rett i krysstolpen. Hadde skuddet vært kun litt lavere ville ingen keeper i verden tatt skuddet.
Barcelona gjorde etterhvert sine to siste bytter, ved at Pedro og Sergi Roberto kom inn for Suárez og Xavi — på forskjellige tidspunkt. Ved hjelp av byttene klarte Barcelona å beholde ballen og trykket. På overtid sender Valencia frem alle mann i angrep i et siste desperat forsøk om å få med seg poeng sørover. Forsøket brytes, og ballen bankes opp til en Messi som er helt, helt alene på topp. Løpet starter på egen halvdel så det var ikke offside, og alene med keeper setter Messi inn ballen på retur etter å først ha misslyktes med en lobb. Det er også det siste som skjer i kampen.
Dermed har Barcelona tatt et nytt stort steg i kampen om ligatittelen. På tirsdag skal avansementet i Champions League forhåpentligvis sikres hjemme på Camp Nou, før Derbi Barceloni venter om en uke. Også den kampen starter klokken fire på ettermiddagen.

Barcelona XI:

Bravo — Alves, Piqué, Mathieu, Adriano (Rakitic, 46) — Busquets, Mascherano, Xavi (Sergi Roberto, 80.) — Messi, Suárez (Pedro, 65.), Neymar

Mål

1–0 Suárez, 1.
2–0 Messi, 90+3.