Barcelona har god statistikk fra kvartfinalene de seneste årene, men skal få tøff motstand av PSG.
For nesten akkurat to år siden skjedde det som nå er på vei til å skje: Barcelona og PSG møttes i kvartfinalene av Champions League. Den gang var Barcelona suverene i Paris, men stor sjansesløsing gjorde at Barcelona kun fikk med seg 2-2 fra den franske hovedstaden.
I returoppgjøret var det et tafatt og initiativløst Barcelona som åpnet kampen, med Messi sittende på sjefsplass på benken grunnet skade. Da PSG tok ledelsen tok vikartrener Jordi Roura en sjanse og satt innpå en halvskadet Lionel Messi. Trykket på tribunen reiste seg bare med det (undertegnede var på stadion), og man kunne merke at publikums optimisme spredde seg ned på banen. Kort tid utlignet Barcelona, etter et forarbeid av Messi, og Barcelona gikk videre på bortemålsregelen. Den gangen ble laget historisk ved å bli det eneste laget som har nådd seks semifinaler i Champions League på rad. Rekordrekken ble brutt i fjor, da Atlético ble et hakk for store i kvartfinalen. Barcelona ønsker derfor å starte en ny rekke med semifinaler – en mulighet de får mot nettopp det laget de sist slo ut i kvartfinalene.

Motstandere i gruppa

Som de fleste husker møttes lagene også i årets gruppespill, som Barcelona til slutt vant foran PSG. Foran det første oppgjøret – også dette i Paris – kom Barca inn til kampen med sju seire på rad, og uten å ha sluppet inn baklengsmål. Kampen endte hele 3-2 til PSG, og Marc-André ter Stegen fikk en tøff offisiell førstelagsdebut.
I den avgjørende kampen om gruppespillets vinner på Camp Nou var det Barcelona som trakk det lengste strådet, ved å vinne 3-1 og sikre seg fordelene ved å vinne gruppa si. Dersom kampene i kvartfinalene skulle ende slik som de i gruppespillet vil Barcelona gå videre med 5-4 sammenlagt. Men alt tyder på at franskmennene vil gjøre alt de makter for å gjøre livet surt for katalanerne.

PSG med best oppladning

Etter en småturbulent tid er PSG nå tilbake i vinnersporet. Det er ikke så mange ukene siden laget var under kritikk for å ha gitt fra seg initiativet i Ligue 1, og kapteinen Zlatan pratet på seg fire kampers karantene i hjemlig liga. Hendelsen kom rett etter at samme mann ble sendt rett av banen i kvartfinalen mot Chelsea, noe som gjør at svensken må stå over oppgjøret i morgen. Etter den tiden har Zlatan vært hjemom og jaktet elg i de svenske skogene, og PSG har vunnet fire kamper på rad, og med det tatt tilbake tabelltoppen i Frankrike – med en kamp mindre til flere av utfordrerne. Dessverre har resultatene kostet for franskmennene, og laget har pådratt seg flere skader i prosessen. Det er derfor et svekket lag som i morgen tar i mot Barcelona på Parc des Princes.
Barcelona gav i sin generalprøve bort to poeng av sin ledelse, da katalanerne spilte 2-2 i Sevilla på lørdag. Laget ønsker nok derfor å slå hardt tilbake, noe laguttaket vitner om. Det bør derfor bli en forrykende kamp i Paris i morgen.
Hvem: Paris Saint-Germain — FC Barcelona
Hva: Første kvartfinale, Champions League
Hvor: Parc des Princes, Paris
Når: Onsdag 15. april 2015 kl. 20.45