Barca tok en oppskriftsmessig seier hjemme mot Almería.
Bravo (6): Har som vanlig ikke den mest travle dagen på jobb, og blir heller ikke satt på de store prøvelsene. Er litt ute å sykler i en situasjon i andre omgang, men er ellers stabil. Er god i igangsettelsen, og viser seg igjen som en god støttespiller.
Alves (5) En typisk dag på jobben for Alves. Er trygg med ballen i bena, og er som regel der han bør være offensivt og defensivt, men mangler den siste spruten. Blir kreditert en assist på målet til Suárez — uten at det akkurat skapte målet — men har dessverre for mange pasninger i intet.
Bartra (7) Den unge stopperen får en ny god kamp fra start. Får både mål og assist — selv om pasningen før Messi sitt mål var av den enkle sorten — og viser seg god i duellspillet. Med et tett kampprogram kan det fort bli flere muligheter etter kveldens opptreden.
Mascherano (6) Har sammen med sin stoppermakker en grei dag på jobben, uten de store feilene. Er god i passningsspillet og er sikker bakover.
Adriano (6) I Albas skadefravær utfyller brassen oppgaven strålende. Gjør seg ikke bort defensivt og er villig med på løp offensivt. Kunne hatt både mål og målgivende med litt mer hell, men bør uansett krediteres for jobbingen. Viser seg å være akkurat den backupen laget trenger når de faste backene er utilgjengelige.
Sergi Roberto (4) Får en etterlengtet start, men tar ikke vare på muligheten. Den tidligere b-lagskapteinen sliter med å finne rytmen i dagens kamp og blir veldig statisk i den offensive delen av spillet. Ønsker nok å gjøre opp for dette ved et mer aggressivt forsvarsspill, men all rusingen fører til at nummer tjue blir løpende for mye mellom, samt at han åpner opp mellomrommet sentralt. Blir ikke straffet for dette i dag, men det har mer med motstander å gjøre.
Rakitic (6) En ny god kamp av kroaten, i en kamp han starter sammen med mannen han er tiltenkt å ta over for. Har flere gode innvolveringer fremover og er dyktig i gjenvinningsfasen. Skaper flere farligheter, men har ikke det siste hellet med seg.
Xavi (7) At Xavi fremdeles kan spille fotball er ingen tvil etter kveldens kamp, og kapteinen styrer midtbanen med gammel eleganse. Viser sitt blikk og rutine i dag, og selv om motstanderen ikke er av øverste hylle beviser han hvorfor Enrique har prøvd å overtale han til å fullføre kontrakten, istedenfor å dra østover.
Pedro (6) Vil som vanlig mye, men er ikke alltid der medspillerne ønsker. Har flere missforståelser med Suárez før hvilen, selv om begge trolig må dele skylden. Kunne kanskje fått scoringen sin på tampen, men serverer Suárez uselvisk. Går av banen etter en god prestasjon, selv om vi har sett kanarifuglen bedre før.
Suárez (8 — BB) Ser Messi sette inn sitt kremmerhus i første omgang og ønsker ikke å være dårligere. Hvem sitt mål som var benest er oppe til debatt, men at Luisito kan score er det ingen tvil om. Fullfører også løpet på den siste kontringen, og blir servert sitt andre som lønn for strevet. Er en konstant trussel for bortelaget, og gjør en mer enn godkjent kamp, selv om man forventer større ting i kampene som kommer.
Messi (7) Har en godkjent dag på jobben, og endrer en liten måltørke med et fantastisk mål. Viser tidvis hvilken fantastisk fotballspiller han er, samtidig som han legger igjen minimalt med krefter i en enkel hjemmekamp. Kunne med litt mer smarthet hatt et mål til. At Messi ikke jobber seg opp til banens beste i dag er helt greit, da Barca har fire tøffe kamper på rad.

Innbyttere

Rafinha (6) Kommer inn i Barcelonas mest lekne periode og er med på rundansen. Gjør tingene sine enkelt i dag, og gjør en god figur den lille tiden han er på banen. Er absolutt ingen nedgradering i forhold til Rakitic — mannen han erstattet — i dag.
Montoya (6) Får en knapp halvtime på seg og viser en ro Dani Alves bør lære av på den siste tredjedelen av banen. Får ikke vist seg frem helt i dag, men gjør absolutt en god figur. Hadde han startet kampen i dag er undertegnede sikker på at han hadde fått en karakter høyere.