(FC Barcelona – UD Almería 4-0): Katalanerne cruiset hjem tre viktige poeng i kveldens ligaoppgjør på Camp Nou.

Få farligheter innledningsvis

Etter en sjansefattig bortekamp mot Celta (0-1) i forrige runde, forventet nok hjemmepublikummet seg et Barça som gikk ut i hundre fra start.
Selv om katalanerne dominerte oppgjøret og beholdt ballen på Almerías banehalvdel, var det likevel uvanlig få farligheter på den siste tredjedelen av banen i den første omgangen.
Både Pedro, Suaréz og Messi fikk testet avslutningsferdighetene i løpet av de første 20 minuttene, men angrepstrioens avslutninger var enda for svake. Ei heller midtbanetrioen Xavi, Sergi Roberto og Rakitic hadde riktig innstilling på siktet i den første omgangen.

Messi gjør det enkelt

Men så var det denne gudbenådede argentineren da, som sjeldent lar seg be to ganger.
Med sin andre avslutning på mål, sendte Messi hjemmelaget enkelt i føringen etter drøye halvtimen. I kjent stil dro han seg inn fra høyrekanten, fintet vekk en motspiller, og curlet ballen nede i Juliáns lengste hjørne. En viktig scoring for Messi, som inntil da — tross alt — hadde gått to ligakamper uten nettkjenning.
Almería hadde også et par halvfarlige avslutninger i løpet av omgangen, men ikke mer enn at Bravo og hjemmelaget hadde kontrollen.

Suaréz og Bartra forsegler seieren

Barça giret seg opp ett hakk etter hvilen, og det gikk ikke mer enn ti minutter før Suaréz noterte seg på scoringslisten med sitt niende ligamål for Barça.
Målet var som en kopi av Messis, hvor uruguayaneren dro seg inn fra høyrekanten og avsluttet oppe i det lengste hjørnet. Julián var på ballen, men avslutningen fra venstrefoten til Suaréz var for hard til å kunne stoppes.
Med en komfortabel 2-0 ledelse, og et vanskelig borteoppgjør mot Sevilla i bakhodet, fortsatte Barça på cruisekontroll, men sto likevel sedvanlig høyt i banen og presset Almería bakover.
Etter et hjørnespark i det 74. spilleminutt, fikk Marc Bartra æren av å stange inn sitt første ligamål for sesongen, og Barças tredje for kvelden.
På overtid av oppgjøret, like etter at Almería fikk anulert en redusering, vartet Barças angrepstrio opp med lekkert og kontant angrepsspill.
Fra midtbanen sendte Messi en gjennombruddspasning til Pedro, som fikk kontroll på ballen og sendte den uselvisk videre til Suaréz på venstrekanten av Almería-boksen. På blankt mål kunne ikke Barças nummer ni annet gjøre enn å sette inn sitt tiende ligamål for de blårøde.
Det var også det siste som skjedde på Camp Nou, og Barça kunne derfor ta kvelden med god samvittighet og en syv poengs luke ned til Real Madrid.

FC Barcelona – UD Almería 4-0 (1-0)

1-0: Messi (33 min.)
2-0: Suaréz (55 min.)
3-0: Bartra (74 min.)
4-0: Suaréz (92 min.)
FC Barcelona (4-3-3): Bravo – Alves (Montoya, 64 min.), Bartra, Mascherano, Adriano – Rakitic (Rafinha, 67 min.), Sergi Roberto, Xavi – Messi, Suarez og Pedro.
UD Almería (4-5-1): Julián – Navarro, Trujillo, Casado, Marín – Wellington (Soriano, 56 min.), Corona, Edgar (Jonathan, 71 min.), Partey, Espinosa (Mané, 78 min.) – Bifouma.