(Celta Vigo–FC Barcelona 0–1): Barça slet med å få hull på byllen, men ble reddet av Jérémy Mathieu et kvarter før slutt.
Da Barça avla Balaídos en visitt søndag kveld, var det i visshet om at erkerival Real Madrid hadde slått bunnlaget Granada med kalassifrene 9-1 tidligere samme dag. Katalanerne var nok derfor ekstra sulten på å vise at de også er å regne med. Samtidig var de lysten på å opprettholde forspranget på tabellen.
Både trener Luis Enrique og keeper Claudio Bravo uttalte før kampen at de regnet med å møte sterk motstand i Vigo, og de tok ikke feil i sin spådom. Hjemmelaget holdt Barça i sjakk helt til det gjenstod et kvarter av kampen, men måtte gi tapt da Jérémy Mathieu satte inn seiersmålet.

Ropte på straffespark

Lagene var forholdsvis jevnspilte i første omgang, men med mer flaks var det Celta Vigo som kunne ha tatt ledelsen. Etter en halvtime ble nemlig tidligere Barça-spiller Nolito veltet av Claudio Bravo i sekstenmeteren, og hjemmefansen ropte på straffespark. Dommer Iñaki Vicandi Garrido lot seg imidlertid ikke rive med og lot spillet gå videre til Celta-supporternes store frustrasjon.
Like før pause satte spiss Joaquín Larrivey ballen i nettet for Celta, men målet ble annullert for offside. Bare to minutter etter hvilen led Barça samme skjebne da Neymar noterte seg for en praktscoring. Også hans mål ble annullert.

Mathieu gjorde det igjen

Luis Enriques disipler hevet seg noen hakk fra det de fremviste i første omgang, men de fikk ikke hull på byllen før det gjenstod et kvarter av kampen. Og målet kom ved en dødballsituasjon. Xavi la inn og Jérémy Mathieu headet inn seiersmålet. Dermed noterte franskmannen seg for sitt andre mål på to kamper og sørget samtidig for tre poeng.
Dramatikken var imidlertid ikke helt over likevel. Noen minutter før kampslutt fikk Fabián Orellana direkte rødt kort for å kaste gress på Sergio Busquets og på overtid fikk Leo Messi en eventyrlig mulighet til å doble ledelsen. Ballgeniet sendte imidlertid ballen i en litt for stor bue over Celta-keeper Sergio.
Det utgjorde likevel ingen forskjell, for Barça kunne forlate Vigo med tre poeng i bagasjen. Katalanerne er fire poeng over Real Madrid på tabellen.

Celta Vigo–FC Barcelona 0–1

0–1: Jérémy Mathieu (74)
FC Barcelona (4–3–3): Bravo, Alves, Piqué, Mathieu, Adriano, Rafinha, Busquets, Iniesta, Messi, Suárez, Neymar.
Celta Vigo (4–3–3): Sergio, Hugo Mallo, Cabral, Fontàs, Jonny, Augusto, Krohn-Dehli, Pablo Hernández, Orellana, Nolito, Larrivey.