Det ble ikke noen komfortabel seier mot Celta, men likevel tok Barça tre viktige poeng med seg hjem. Her er vurderingene.
Etter erkerival Real Madrids oppvisning tidligere på dagen, måtte Barcelona seire for å igjen ha fire poengs forsprang i tittelracet.

Vurderinger

Bravo: (7) Slår til med en god redning da han er kjapt nede på Larreveys skudd tidlig i kampen. Er ellers god i pasningsspillet og fremstår som trygg og god å ha for forsvarerne når det spisser seg til. Er kjapt ute å redder Alves’ brøler av en pasning midtveis i førsteomgang med en praktfull takling. Utover i kampen er det lite man kan trekke Bravo for hva angår vurderinger, selv om han heller ikke blir pepret ned med skudd. En god kamp av Bravo.
Alves: (1) Sliter mot tidligere Barça-spiller Nolito som bruker brassen som rundingsbøye ved flere anledninger. Gir nærmest målgivende til samme mann midt i førsteomgang, men blir heldigvis reddet av gongongen ved navn Bravo. Fortsetter dessverre i samme begredelige spor, og spiller alt i alt en dårlig kamp. Nei Alves, dette var ikke godt nok.
Piqué: (8) En litt slurvete start for Piqué, som ellers har sett svært solid ut i år. De lange oppspillende treffer ikke, og handser ved et tilfelle i løpet av det første kvarteret. Herfra ser det dog bedre ut, selv om Celta Vigo er tidvis faretruende. For den høyreiste spanjolen viser hvem som er sjef i et ellers tafatt Barcelonalag, og har mange viktige innvolveringer utover i kampen. Der Mathieu blir matchvinner foran i angrep, har Piqué vært en matchvinner bak i forsvar. En god kamp av Piqué som fungerende vaskehjelp mot alt rotet.
Mathieu: (8 BB) Er god i luftrommet og likeså på bakken. Rydder opp mye, og drar til og med en frekk luke i førsteomgang. Men det blir ikke tid til soving på jobb, da Celta maler på med sjanser og regelrett spiller ut Mathieu, Piqué og resten av forsvaret ved flere anledninger. Men i likhet med sin stoppermakker, hever han spillet sitt, og topper det hele med en sterk scoring og ble matchvinner. Er muligens hakket dårligere enn sin stoppermakker, men får pluss for matchvinnermålet.
Adriano: (4) Det ser bedre ut for vår brasilianske back på venstresiden enn høyre. Har i større grad kontroll over situasjoner enn sin landsmann på motsatt side, og noen gode innvolveringer. Spillet skjer dog ikke like mye på Adrianos kant, og bør nok være takknemlig for det. Gjør lite ut av seg offensivt, men likevel en godkjent kamp av brassen.
Rafinha: (4) Får ikke et spesielt blidt møte men sin gamle arbeidsgiver. Er på fra start og har lyst til å få til noe, men har større ambisjoner enn han selv evner. Blir for liten i alt hurmulheiet og byttet ut tidlig i andreomgang.
Busquets: (5) Sergio fikk en vanskelig kamp imøte, da Celta Vigo kjørte på i 100 fra start. Likevel hadde ankeret vårt noen fine taklinger og er trygg med ball — som alltid. Busquets har det i hodet, ikke i beina, der det går litt for tregt iblant, og sliter med å hanskes med kjappe Celta spillere. I andre omgang er Busquets mer innvolvert og flink til å mate medspillere med ball. Har et par lekre detaljer, og spiller generelt sett en bedre kamp enn sine medspillere.
Iniesta: (5) Jobber hardt for å heve nivået på prestasjonene, som ikke har vært likt den gode gamle illusjonisten vi kjenner — og lykkes med det. Er mye innvolvert fra første spark på ball og ser kvikkere ut enn på en god stund. Etterhvert i kampen dabber han mer av, og blir byttet ut til fordel for Pedro. Likevel velger undertegnede å gi en porsjon ros til Iniesta for å være en av få med vilje i kampen.
Messi: (4) Har et par gode typiske Messi-raid tidlig i kampen. Men i takt med disse kommer det også flere feilpasninger, rot og en taus og giddesløs holdning. Får et godt skudd på mål, men en god redning stoppet argentineren fra å score. Barcelona får i andreomgang mye rom å boltre seg i, men bruker svært lite av det. Det må Messi som har svart belte i å bruke rom, ha delvis skyld for. Helt på tampen av kampen får han sjansen på sølvfat fra Rakitic, men mestrer ikke sin egen signatur-lobb.
Suárez: (3) Som alltid løper Suárez mye, men han kommer ikke til døra. I alle fall ikke i denne kampen. Prøver å skape mye trøbbel, uten å lykkes med det. Vender seg mye bort, har noen misforståelser med lagkamerater og er rett og slett ikke i slaget i dag.
Neymar: (4) Scorer et fint mål som ble korrekt avblåst for offside. Utover dette er det ikke stort Neymar får til fremover i dag. Det stopper litt opp, og lite konstruktivt blir gjort. En kamp under pari for brasilianeren.

Innbyttere

Xavi: (5) Kommer inn for Rafinha og skaper balanse på midtbanen, som ellers har hatt en generelt dårlig dag på jobb. Dirigerer og sjefer som kaptein, og er en trygghet for andre spillere. Noterer seg også for en fin assist på målet til Mathieu.
Pedro: (5) Et friskt pust. Kanarifuglen løper og løper etter innhoppet, og har mer vilje enn hele Barça tilsammen. Får riktignok liten tid til å få til noe konstruktivt, men alt i alt et godt innhopp som duracellkanin og problemmaker.
Rakitic: (N/A) Til tross for å nesten få med seg en assist, får kroaten for lite spilletid til å få en vurdering.