I morgen er det duket for El Clásico. To av verdens beste lag skal måle krefter, men det er så mye mer enn bare det.
Historien mellom de to klubbene er lang og ikke minst spesiell. Det ligger så mye politikk bak disse kampene, at det nesten er krig når lagene møtes. Selv om aggressiviteten og krigen kanskje har falt litt de siste sesongene, har ferdighetene og fotballkunsten stått.
I morgen står verden stille i 90 minutter, med start klokken 21.00. Vinneren vil stå igjen med førsteplassen i La Liga, når det gjenstår ti serierunder. Barcelona ligger på 65 poeng, mens Madrid ligger på 64.
Begge lag vet hvor målet står, og er de to lagene som desidert scorer mest i serien, men også her er Barcelona ett foran. Hele 78 mål på 27 kamper for Barcelona er fasiten så langt. Når det gjelder bakover på banen er det litt mer forskjell. Barcelona har sluppet inn kun 16 mål, mens Madrid-laget har sluppet inn 24.

Dueller i kampen

Som vanlig vil det bli snakket om Messi vs. Ronaldo. Med en Messi i kjempeform blir det spennende å se om han kan leke seg igjen, som han gjorde i midtuken. Noen mener det er grunnet at han har kuttet ut pizza, og dermed er i mye bedre fysiskform. Uansett hva det er, så håper vi han fortsetter! Ronaldo har ikke helt vært i form i det siste, men man skal aldri avskrive portugiseren som er målfarligere enn de fleste.

Keeperne

Mellom stengene står det to meget viktige karer. Bravo har vært god denne sesongen, og vært solid. Han har vist at han innehar ekstreme redninger på streken, og det trengs i morgen. På den andre siden står Casillas. Mannen som har hatt en fantastisk karriere, men som nå blir buet på av fansen. Han har hatt en del uheldige inngripener de siste sesongene, og hans glansdager er nok over. Her skal Bravo være det sikreste kortet, men Casillas kan finne frem gamle takter, selv om det ikke har sett sånn ut i det siste.

Midten

Krigen på midten må vinnes, og her må det løpes. Enrique har som regel valgt Rakitic i de store kampene, da kroaten har en god motor, og kanskje viktigs av alt, han tar løpene inn i boksen fra dypet. Sammen med han blir det mest sannsynlig Iniesta og Busquets, hvis sistnevnte er helt frisk etter ankelskaden. Midtbanen til Madrid har fått tilbake Modric, og kanskje mannen de har savnet så sårt den siste tiden. Her kan det bli avgjørende at Messi trekker ned, for å skape overtall.
Så har vi selvfølgelig forsvaret, med Pique og Ramos, to gode midtstoppere, og angrepstrioene til begge lag. Det er så mange gode spillere ute på matta, at kampen kan avgjøres hvor som helst. Hvem tror du blir avgjørende?
Flest mål: Lionel Messi, 32 – Cristiano Ronaldo, 30.
Flest assist: Lionel Messi, 14 – Cristiano Ronaldo, 11.
Hvem? FC Barcelona – Real Madrid CF
Hva? La Liga
Hvor? Camp Nou, Barcelona
Når? Søndag 22 mars, kl. 21.00