Luis Enrique møtte pressen foran El Clásico og ville ikke nødvendigvis sette for stort press på sine spillere.

– Kampen er selvfølgelig viktig, men absolutt ikke avgjørende. Det er ti kamper igjen etter denne som vil bestemme hvordan det ender. kampene mot Madrid er definitivt annerledes fra alle andre. De er våre evige rivaler og det nærmeste laget bak oss på tabellen. Hvis vi vinner, betyr det også at de ikke får noen poeng, for ikke å glemme at innbyrdes målforskjell er viktig. Det er mye å se frem til.

El Clásico lever alltid sitt helt eget liv, og det er som regel veldig vanskelig å si hvem som kommer til å vinne kampene på forhånd. Det har også Enrique fått med seg, både som spiller og trener, og han vet hva kampene betyr for tilhengerne.

– Disse kampene har ikke en klar favoritt. Hva som helst kan skje, så vi må være skjerpet og passe på at vi gjør den jobben som trengs. Vi skal prøve å fortsette å gjøre det vi har gjort frem til nå, som er å skape flere sjanser enn motstanderen, styre tempoet i spillet, ha spillere på rett sted til rett tid, kontrollere våre følelser og presse hverandre i riktig retning. Vi vet at kampen har utrolig mye å si for alle katalanere. Vi har fordelen av å spille på hjemmebane, så det hjelper. Vi vet at forsvaret vårt vil være under massivt press til tider, og vi håper fansen hjelper oss da.

Når det gjelder Sergio Busquets mente Enrique at han kan spille, men holdt litt igjen da spørsmålet kom.

– Han er ikke 100 prosent, men han har trent med resten av laget i tre dager så han kan være med.

Enrique fikk også spørsmål om hva som er annerledes nå i forhold til første gang lagene møttes.

– Vi er en mer positiv versjon av oss selv. Vi har analysert mye og forbedret oss betraktelig. Vi vet at for å vinne i morgen må vi treffe med alle aspektene i spillet vårt. Jeg forventer et lignende Madrid som i det første oppgjøret. Godt posisjonert på sin halvdel, klare til å få ballen fremover og med uendelige ressurser å støtte seg på. De kan dominere i mange områder av spillet.

Videre ville Enrique hylle Lionel Messi, som er i kjempeform om dagen.

– Han har en helt utrolig evne til å lese spillet og se hva som trengs å gjøre. Han vet alltid hva som skal til for lagets beste.

Men treneren ville også presisere at Madrid innehar en farlig trio på topp de også, og sa at Ronaldo, Benzema og Bale ikke trengte å være i form for å score mål.