(FC Barcelona–Manchester City 1–0): Barça er klar for kvartfinale i Champions League etter å ha herjet med Manchester City.
Det stod om en plass i kvartfinalen i Champions League da Barça og Manchester City møttes i returoppgjør på Camp Nou onsdag kveld. Det første oppgjøret i åttendedelsfinalene endte med 2–1-seier til katalanerne etter to mål av Luis Suárez, så de blårøde hadde det desidert beste utgangspunktet.
Luis Enriques mannskap vant 1–0 takket være en scoring av Ivan Rakitić, og avanserer til kvartfinale i Champions League med 3–1 sammenlagt.

Tidlig stolpetreff

Barça la seg ikke på latsiden innledningsvis, for allerede etter fem minutter var de uhyre nære scoring da Neymar traff stolpen. Brasilianeren ble spilt gjennom av sin landsmann Dani Alves, men stolperoten reddet Manchester City.
Bortelaget levde også farlig etter omtrent et kvarter, da Leo Messi og Andrés Iniesta fremviste kombinasjoner av en annen verden. Førstnevnte klarte imidlertid ikke å overliste Manchester City–keeper Joe Hart.

Rakitić overlistet Hart

Etter en halvtime ble imidlertid presset for stort for de lyseblå gjestene fra Manchester. Leo Messi satte fart på høyrekanten og fant en umarkert Ivan Rakitić på motsatt side av banen. Kroaten dempet ballen på mesterlig vis og sendte den i en bue over en sjanseløs Hart.
Dermed ledet Barça 3–1 sammenlagt, og om ikke oppgaven var vanskelig nok for Manuel Pellegrini og kompani fra før, var den det i hvert fall nå.
Like før pause fikk Luis Suárez sjansen til å øke ledelsen etter å ha blitt spilt fri av Neymar, men uruguayaneren satte ballen i stolpen. Katalanerne fortsatte i samme spor etter pause og sørget for at Hart ble satt på store prøver.
Både Messi og Suárez fikk flere gigantsjanser, men klarte ikke å lure Hart som fremviste sine kvaliteter. Det klarte imidlertid venstreback Jordi Alba tyve minutter før kampslutt, men målet ble annullert for offside.

Agüero brente straffe

Ikke lenge etterpå ble Manchester City tildelt straffespark da Sergio Agüero ble lagt i bakken av Gerard Piqué. Straffen tok han selv, men argentineren feilet i forsøket på å overliste Ter Stegen.
Dermed endte kampen 1–0, og Barça avanserer til kvartfinale med 3–1 sammenlagt etter to oppgjør. Resultatet kunne blitt langt verre for Manchester Citys del hvis det ikke hadde vært for Joe Harts mesterlige tigersprang gjennom hele oppgjøret.
På søndag er det duket for El Clásico når Real Madrid står på motsatt banehalvdel. Luis Enrique anser nok kampen mot Manchester City som en godkjent generalprøve.

FC Barcelona–Manchester City 1–0

1–0: Ivan Rakitić (32)
FC Barcelona (4–3–3): Ter Stegen, Alves, Piqué, Mathieu, Alba, Mascherano, Rakitić, Iniesta, Messi, Luis Suárez, Neymar.
Manchester City (4–4–1–1): Hart, Sagna, Kompany, Demichelis, Kolarov, Fernandinho, Touré, Nasri, Milner, Silva, Agüero.