(Eibar–Barcelona 0–2) Kveldens seier mot Eibar gjør at Barcelona leder La Liga før el Clásico på søndag.
Med to viktige kamper i vente de neste åtte dagene var det et svært reservepreget Barcelona-lag som entret gressmatta på Ipurura i kveld. Jordi Alba og Dani Alves måtte stå over kampen med karantene, men spillere som Iniesta, Mascherano og Mathieu ble hvilt.
Kampen begynte tregt innledningsvis. Eibar mønstret hele tre midtstoppere og tre sentrale midtbanespillere i startoppstillingen, med et klart mål om å tette midtbanen, og gi så lite rom som mulig sentralt i banen. Kampplanen fungerte veldig godt for vertene, og gjestene skapte svært lite den første halvtimen. Men som ordtaket sier; det ligger mye flaks i dyktigheten.
Etter halvtimen spilt ble Barcelona gitt et straffespark etter at et skudd gikk i armen til en uheldig Borja Ekiza. Handsen var på ingen måte med vilje, og ballen spratt opp via foten til en annen forsvarspiller. Armen var dog langt ute fra kroppen, og straffen virket riktig. Ballen hadde god retning mot mål, men siden hindringen ikke var tilsiktet og ballen kom via en annen spiller virket også det gule kortet som ble gitt helt ok. Straffen ble selvfølgelig tatt av Messi som denne gangen gikk for kraft — og ikke finting, som nesten kostet han en scoring forrige helt — og satte ballen kontant i mål. Målet var også det eneste som skilte lagene til pause.

Xavi får sin kamp nummer 750

Andre omgang ble veldig lik den første, men denne gangen scoret Barcelona tidligere. Etter kun åtte minutter fikk Barcelona corner, og Messi får stå munters alene på kanten av feltet. Det ser Rakitic, som sender corneren rett på pannebrasken til argentineren, og ballen blir stanget i mål. Dermed har Messi nå en ledelse på to mål i kampen om topscorertittelen, før Ronaldo og Real Madrid i morgen tar i mot Levante.
Med full kontroll over kampen valgte Enrique å spare noen av de mer sentrale spillerne. Først ut var Rakitic, som ble erstattet av Xavi. Dermed er nok en milepæl nådd for kapteinen. Rett etter ble Neymar erstattet av Pedro.
Mot slutten fikk Eibar sjansen til å redusere, men Piovaccari satt ballen i tverrlegeren alene med Bravo. Dermed går Barcelona inn til el CLásico med en ledelse, uansett hva som skjer i morgen. Men først venter Manchester City og Champions League.