Dette blir det åttende baskiske stadion som er vert på en Barcelonakamp.
Det er bare litt over en måned siden Bacelona spilte sin første kamp på nye San Mamès, og nå skal katalanerne tilbake til Baskerland for å møte Eibar. Der vil Barcelona spille sin første kamp på Ipurua Municipal Stadion. Kampen som blir spilt lørdag klokken 18. Dette er Eibars første sesong i La Liga og de ligger på fjortende plass, men de har tapt sine siste syv kamper. Det skal nevnest at motstanderne ikke har skåret mye mot Eibar i disse kampene.

Går langt tilbake

Når vi ser på historien mellom Barcelona og møter med baskiske fotballag, har Barça møtt syv forskjellige lag, der Eibar blir det åttende. De vanligeste motstanderne er Athletic Club Bilbao og Real Sociedad. Alavés har også vært vert for Barcelona, men de har ikke spilt i La Liga siden 2005/2006. Den baskiske fotballtradisjon går langt tilbake. I begynnelsen av 1900-tallet, møtte katalanerne Arenas de Getxo og Real Union, noe som var to av de største klubbene på den tiden. Barça har også møtt Barakaldo og Baskonia.

Hvem er hvem?

Fotball fra baskerland har alltid vært nært knyttet til Barcelona. Det har vi opplevd i mange historiske kamper, i flerfoldige spanske cupfinaler mot Athletic Club, det er også det laget som er motstanderne i finalen i mai. Lagene har også hatt mange spillere som har spilt for enten Barcelona eller et baskisk lag. Spillere som Jose Mari Bakero, Julio Salinas, Andoni Zubizarreta, Alexanco, López Rekarte, Txiki Begiristain, Xavier Eskurza, Perico Alonso, Gaizka Mendieta og Andoni Goikoetxea er noen av de som både har brukt blaugranafargene og spilt for et baskerlag iløpet av karrieren.
Hvem: Eibar — FC Barcelona
Hva: La Liga, runde 27
Hvor: Ipurura, Eibar
Når: Lørdag, 14. mars kl. 18.00