(FC Barcelona–Rayo Vallecano 6–1): Et Leo Messi-hattrick og to Suárez-mål sørget for å sende Barça til topps på tabellen.
Da Rayo Vallecano kom på besøk til Camp Nou søndag formiddag, hadde Barça en glitrende mulighet til å overta tabelltoppen ettersom Real Madrid gikk på en smell mot Athletic Bilbao lørdag. Med seier ville katalanerne bli serieledere, og Luis Enriques mannskap skuffet ikke. De blårøde vant komfortabelt 6–1 på Camp Nou.

Suárez åpnet ballet

Kampens første mål var det Luis Suárez som stod for, og det kom etter knappe fem minutter. Xavi klarte å pirke ballen frem til uruguayaneren som satte fart mot mål og skrudde ballen inn med utsiden av foten.
Det var imidlertid ikke før i andre omgang at Barça fikk skikkelig fart på sakene. De 87..000 fremmøtte tilskuerne på Camp Nou ble vitne til en målfest uten sidestykke etter hvilen, og det var i hovedsak Leo Messi og Luis Suárez som stjal showet.
Oppgjørets andre scoring var det imidlertid midtstopper Gerard Piqué som sørget for. Jordi Alba headet i stolpen etter en corner, og ballen endte i beina til Piqué. Han reagerte raskt og fullførte arbeidet for Alba.

Messi-hattrick på tolv minutter

Etter det dreide mye seg om Leo Messi. Målkongen fra Rosario scoret hattrick på tolv minutter. Det første målet satte han inn fra straffemerket. Luis Suárez sikret straffen og sørget også for at Tito fikk sitt andre gule kort og ble sendt av banen.
Ikke lenge etterpå la Messi på til 4–0 fra kort hold, før han fullførte hattricket omtrent tyve minutter før kampslutt.
Rayo ble tildelt straffespark ti minutter før slutt, og det ble omsatt i mål av Alberto Bueno. Høyreback Dani Alves fikk også direkte rødt kort for fellingen. Dermed fikk bortelaget med seg et trøstemål i bagasjen.

Avsluttet med stil

Barça ville imidlertid avslutte med stil, og det sørget Luis Suárez for at de gjorde. Spissen rundet Rayo-keeper Cristian Álvarez på praktfullt vis og satte inn 6–1 på overtid. Assisten var det Messi som stod for. Dermed ordnet de opp etter gigantsjansen som ble brent like før.
Luis Enrique og kompani kan nå kalle seg serieledere i den spanske ligaen. De ligger for øyeblikket ett poeng foran Real Madrid.

6–1: Luis Suárez (90)
FC BARCELONA (4–3–3): Bravo, Alves, Piqué, Mathieu, Alba, Mascherano, Xavi, Iniesta, Pedro, Messi, Luis Suárez.
RAYO VALLECANO (4–2–3–1): Cristian Álvarez, Tito, Amaya, Abdoulaye, Insua, Trashorras, Jozabed, Licá, Kakuta, Bueno, Leo Baptistao.