Luis Enrique var full av lovord om Rayo Vallecano på dagens pressekonferanse.
Luis Enrique uttrykte stor beundring for Rayo Vallecano før morgendagens tidlige møte, da han i ettermiddag møtte pressen. Man kan forvente at hovedstadslaget går til kampen med med stor selvtillit, og Enrique vet at spillerne hans må være fokusert.

— Alle motstandere utgjør en trussel, men Rayo er et av lagene med mest personlighet i ligaen. De er et av lagene som virkelig vil kjempe om å ha kontroll over ballen. Vi gleder oss veldig til kampen.

Rayo er kjent for å være et lag med veldig lite respekt, og har over store perioder vært laget med nest mest ballinnehav i La Liga — kun slått av Barcelona. Det var faktisk Rayo som slo Barcelonas årelange rekke med mest ballbesittelse da lagene møttes i fjor. Skjønt da ledet Tata sine gutter til en komfortabel seier etter godt kontringsspill. Enrique vet at morgendagens kamp kan bli en tilsvarende forestilling.

— Hvis de presser oss godt og vi ikke er på vårt beste vil vi lide. På samme måte som når vi møter lag som parkerer bussen må vi finne en løsning, men det kan bli vanskelig.

Paco Jémez

Rays manager, Paco Jémez er en mann Lucho kjenner godt, spesielt fra tiden de spilte sammen på landslaget. Han er imponert over hva hans tidligere landslagskamerat har oppnådd i Vallecano.

— Jeg spilte med han, men jeg forventet aldri at bak den tøffe midstopperen var det en trener med en så angripende mentalitet. Han har vist at kan være modig, og selv med et lite budsjett kan man spille attraktiv fotball. Han er en av de beste trenerne i denne ligaen, og det hadde vært gøy å se hva han kunne gjort i en større klubb med mer potensiale.

Tidlig avspark

Morgendagens kamp starter som kjent ved middag, grunnet avtalen om tv-rettighetene i La Liga. Der er det bestemt at alle lagene må spille minst en gang til hvert tv-tidspunkt ved lørdag- og søndagskamper. Barcelonas tidlige søndagskamp kommer derfor i morgen. Avtalen har tidligere blitt mye omtalt, men Luis Enrique er ikke en av de som har stor interesse av å snakke om temaet.

— Det er hverken positivt eller negativt for oss, det er kun annerledes. Det forandrer alt — rutinen er annerledes enn når man spiller kamp på ettermiddagen eller kvelden, men det er likt som når vi vanligvis trener, så istedenfor å trene skal vi spille. Det betyr ingenting om vi liker tidspunktet eller ikke, vi må spille og det er noe vi ikke har kontroll over. Det er det samme for begge lagene så det er ingen unnskyldning.

Som vanlig ble det stilt spørsmålstegn rundt startelleveren i morgen, spesielt siden Busquets skadet seg onsdag i semifinalen mot Villarreal. Enrique var som vanlig lite snakkesalig.

— Med Busquets ute er det flere spillere som kommer inn. Vi har Mascherano — det er jo hans naturlige posisjon — og Xavi, Sergi Roberto eller Rakitic.

En annen det stadig snakkes om er Pedro. Kanarifugelen har vært en trofast roteringsspiller i flere år, men etter at Neymar, og spesielt Suárez ankom klubben har det blitt stadig mindre spilletid for lagets nummer syv. Selv om Pedro ofte scorer når han har kommet inn i kamper ville ikke Enrique love spilletid, men anerkjente Pedros bidrag til laget.

— Pedro har store personlige kvaliteter. Han er en god spiller og han vet å score mål.

Så blir det spennende å se hvilke elleve spillere Enrique velger ut, når Rayo i morgen er invitert til lunsj på Camp Nou.
Foto: FCBarcelona.com