Etter å ha sikret seg en finaleplass i Copa del Rey, vender snuten tilbake til La Liga og neste motstander — Rayo Vallecano.
Det så lenge ut som om La Liga allerede var avgjort til fordel for Real Madrid, men som i forrige sesong ser det ikke så enkelt ut for noen av lagene selv om de var favoritter. Real Madrid, Atletico Madrid og FC Barcelona har snublet der de ikke burde og har på den måten gitt hverandre tid til å hente seg inn igjen. Barça ligger nå bare et enslig poeng bak serieleder Real Madrid og det er nettop FCB som har det enkleste kampprogrammet fremover.

Angrepsvillig motstander

Rayo Vallecano er første hinder. Laget fra Vallecas-distriktet i Madrid har som filosofi og aldri gi opp. Paco Jémez har uttalt at han aldri kommer til å satse på et uavgjortresultat i en hver kamp. Denne radikale filosofien har ført til mye pen fotball fra Rayos spillere og det kan på sikt bli en annen type utfordring for Barcelona og møte et lag som er like angrepsvillige som dem selv. Rayo ligger foreløpig på en 11. plass i ligaen. De siste fem kampene har resultert i to seire og tre tap — altså ingen uavgjort.
Forrige kamp ble spilt i Madrid og det endte 3–1 til gjestene. Luis Enrique og hans mannskap må klare å temme Rayos angrepsrekke samtidig som de selv kommer til avslutninger. De fleste motstanderne som FCB møter liker å spille dypt for så å satse på kontringer, dette er ikke Rayo Vallecanos måte å gjøre ting på.
Hvem: FC Barcelona–Rayo Vallecano
Hva: La Liga, runde 26
Hvor: Camp Nou, Barcelona
Når: Søndag, 8. mars 2015 kl. 12.00