(Villarreal – FC Barcelona 1-3): Barça er klar for Copa del Rey-finale etter å ha slått ut Villarreal.
Barça hadde en fot i Copa del Rey-finalen før returoppgjøret mot Villarreal onsdag kveld. De hadde med seg en komfortabel 3-1-ledelse fra det første semifinaleoppgjøret på Camp Nou, og dermed lå alt til rette for at det ville bli finalespill i kongens cup for katalanerne.
Luis Enriques disipler skuffet ikke i returoppgjøret og slo «den gule ubåten» 3-1 på El Madrigal. Neymar og Luis Suárez scoret Barças mål, og sørget dermed for at de avanserer til finalen med 6-2 sammenlagt.

Pangstart for Barça

De blårøde kunne neppe fått en bedre start på kampen. Allerede etter tre minutter sørget Neymar for 1-0 etter å ha blitt assistert av Leo Messi. Luis Suárez på sin side var tredje sist på ballen. Dermed fortsetter den fryktede angrepstrioen å skinne. Det trehodede monsteret sørget for en drømmestart.
Like før pause ble det dramatisk på El Madrigal. Fem minutter før hvilen utlignet Jonathan dos Santos mot sin tidligere arbeidsgiver, og like etter måtte Sergio Busquets forlate banen på båre etter å ha blitt stemplet av Tomás Pina. Midtbanemannen ble sendt til sykehus for videre undersøkelser og det meste tyder på at det er snakk om en forstuet ankel. Jérémy Mathieu tok Busquets plass.

Utvisning og festfotball

Etter en drøy time gjentok Pina bedriften, og denne gangen var det Neymar som var offeret. 27-åringen fikk direkte rødt kort og måtte forlate banen. Dermed var Villarreal redusert til ti mann, noe som ikke akkurat gjorde oppgaven enklere for hjemmelaget.
Barça viste ingen nåde og fortsatte å jakte scoringer. Omtrent tyve minutter før kampslutt satte Luis Suárez inn 2-1 på frekt vis etter å ha blitt spilt gjennom av Javier Mascherano. Uruguayaneren fintet seg forbi Villarreal-keeper Sergio Asenjo og trillet ballen i det åpne buret.
To minutter før slutt ble Neymar tomålsscorer. Han mottok en utsøkt pasning fra innbytter Xavi, og headet ballen i mål. 3-1, og 6-2 sammenlagt etter to semifinaleoppgjør. I finalen står baskiske Athletic Bilbao på motsatt banehalvdel.

VILLARREAL – FC BARCELONA 1-3

0-1: Neymar (min 3)
1-1: Jonathan dos Santos (min 39)
1-2: Luis Suárez (min 73)
1-3: Neymar (min 88)
VILLARREAL (4-4-2): Asenjo, Mario, Musacchio, Víctor Ruiz, Costa, Jonathan, Pina, Trigueros, Cheryshev, Vietto, Uche.
FC BARCELONA (4-3-3): Ter Stegen, Montoya, Piqué, Mascherano, Jordi Alba, Sergio Busquets, Rafinha, Iniesta, Messi, Luis Suárez, Neymar.