Busquets mener Villarreal må endre sin taktikk etter å ha tapt den første semifinalen.
Barcelona er i full gang med oppladningen til onsdagens returmøte mot Villarreal. Etter at katalanerne vant 3-1 ved cup-semifinalens første runde tror Sergio Busquets motstanderne er nødt til å endre taktikk.

— Fortjener respekt

Busqeuts, som nylig forlenget kontrakten sin med Barca til 2019, føler seg ikke trygg før returoppgjøret mot Villarreal. Han tror de kan være farlige om de legger om spillet sitt.

— Villarreal har en bred tropp med mange unge spillere. De fortjener alle respekt, fra nummer 1 til nummer 25.

Busquets påpeker at han ikke tar noe for gitt i cupen, selv om Barcelona allerede har en halv fot inn i finalen.

Utnyttet Reals glipp

Etter at serieleder Real Madrid tapte hjemme mot Villarreal forrige serierunde, leder klubben kun med to poeng foran Barca. Busqets sier han er fornøyd med å ha utnyttet muligheten til å ta innpå Real Madrid.

— Vi regnet med å vinne mot Granada forrige lørdag, og da Real Madrid spilte uavgjort mot Villarreal, måtte vi utnytte det.

Midtbanekjempen fra Barcelona tror likevel ikke manager Lucho kommer til å legge om taktikken.

— Vi må fokusere på å vinne hver eneste kamp. At vi nå ligger oppe i rumpa til Real Madrid, betyr ikke at vi vil endre spillestilen vår.

Barca møter serielederne 22. mars, men først skal lagene spille to seriekamper hver. Sergio Busquets sier det er mye som kan skje før neste El Clásico, og at den ikke nødvendigvis blir avgjørende.

— Jeg vet ikke om neste møte med Real Madrid vil bli avgjørende, men la oss håpe det for vår egen del.

Bravo en nøkkelspiller

Midtbanespilleren virker å være i god form om dagen. Selv mener Busquets han er en konsekvent spiller som prøver å gjøre det beste han kan hver dag. Videre i ligaen tror Busquets at Claudio Bravo vil bli en nøkkelspiller for katalanerne.

— Han har lang erfaring mellom stengene, og er absolutt en ledertype som spillerne lytter til.