Messi spilte sin 100. internasjonale kamp for FC Barcelona i kveld, men Suárez tok scenen.
Det ble en ganske rolig start på kampen for FC Barcelonas del. Det skulle ikke vare lenge, da Luis Suárez av alle åpnet festen for bortelaget. Etter kvarteret spilt satt uruguayaneren inn 1-0. Bortelaget følte seg mye mer komfortable etter å ha få satt et preg på kampen. Det tok nesten nøyaktig 15 nye minutter før han satt neste mål bak Joe Hart. Ved halvtimen spilt var Barcelona klart overlegne og det kunne fort stått 3 eller 4 på tavlen. Bortelaget fortsatte sitt sikre pasningsspill frem til pause.

City sterkere i 2. omgang

Manchester City startet andre omgang langt sterkere enn den første, og de blå kom til tre hjørnespark før det hadde gått fem minutter. Marc André ter Stegen hadde noen gode redninger og Barça klarte å overleve åpningssalven. Sergio Agüero skulle få inn det reduserende målet etter å ha vært nær ved flere ganger. Kort etter ble Gael Clichy sendt av banen etter å ha pådratt seg to gule kort. Kampen roet seg betraktelig ned. Begge lag kom til målsjanser men City så kvassere ut og Barcelona så slappere ut kontra 1. omgang. To minutter på overtid ble det dømt straffe til Barcelona, men Joe Hart reddet det potensielt sett livsviktige målet.
Bortefansen var klart sterkest i kveld, og sanger om Messi, Piqué, Suárez og uavhengighet ble hørt gjennom kampen. Messi i sin jubileumskamp styrte hele kampbildet og til tross for straffebommen, var det en mesterlig fremføring av argentineren.