Etter lørdagens fadese mot Málaga må Barca prøve å gjenvinne sin ære mot Manchester City.
I morgen venter Manchester City på nytt i første utslagsrunde av Champions League. Barcelona går nok inn i kampen med favorittstempelet, men lørdagens oppgjør mot Málaga har økt spenningen før kampen. Etter å ha vært så gode i 2015 — sett bort ifra årets to første kamper — var lørdagens resultat høyst uventet.
Manchester City, på sin side, så veldig lenge ut som en overkommelig motstander for Barcelona. Laget har i perioder ikke vist seg som det laget som vant Premier League i fjor, og har avgitt mange poeng i kampen om den engelske ligatronen. Men der Barca har snudd en god tendens til en dårlig generalprøve, gjorde City nettopp det motsatte. De lyseblå slo som kjent Newcastle 5–0 hjemme på Ethiad Stadium denne helgen. I tillegg slo de Stoke 4–1 borte på Britannia, onsdag for snart to uker siden. Det er derfor et City-lag med ny selvtillit som møter Barca i morgen.
statics

Har historien på sin side

Når man sammenlikner lagenes historie i Champions League kommer derimot Barcelona klart best ut. Manchester City gjør kun sin fjerde opptreden i den gjeve turneringen. De to første gangene røk engelskmennene ut etter å ha vært igjennom tøffe grupper, mens de i fjor gjorde sin første opptreden i utslagsrundene. De fleste husker nok kampene i fjor godt, da det var nettopp Barcelona som slo ut de lyseblå 4–1 totalt. Den gang begynte Barcelona godt, og vant første kamp 2–0 i England, og kunne avgjøre med stil hjemme på Camp Nou. Forhåpentligvis kan katalanerne finne frem til den formen også i morgen.
Hvilket lag Luis Enrique kommer til å stille med i morgen er usikkert, men han bør absolutt ikke spare på noe mot en så sterk motstander. I tillegg bør han snarlig rette opp igjen inntrykket fra helgen, med tanke på hvor enkelt det er å bli upopulær som Barcelona-trener — noe han var for under to måneder siden. Nettopp derfor vil han nok holde kortene tett til brystet — i kjent stil — og trolig ikke røpe noe før de offisielle lagoppstillingene kommer ut før kampstart i morgen. At han har tatt med alle skadefrie spillere tyder på at han ønsker å ha alle muligheter åpne.
Så får vi håpe han kan gjenta bedriften Tata gjorde i fjor, og skaffe oss et godt utgangspunkt før returen på Camp Nou.
Hva: Champions League, 1/8-finale, første kamp
Hvem: Manchester City FC — FC Barcelona
Hvor: Ethiad Stadium, Manchester
Når: Tirsdag, 24. februar kl. 20.45