En imponerende rekke seire i bakhånd var det Levante som gjestet Camp Nou i håp om å ikke bli fullstendig ydmyket. Her er vurderingene:
Bravo (6): Chileneren tilbake i buret når seriekamp står på programmet, og statistikken lyver ikke – han er en glimrende keeper. Har minimalt å gjøre i første omgang, men er flott ute å sveiper unna en potensiell 100%-sjanse for bortelaget. Utover i andre omgang blir Bravo stående å tvinne tomler og se sine lagkamerater vaske gressmatta med fortumlede Levantespillere. Bravo kunne spilt de siste 45 minuttene med rustning og sumodrakt uten å slippe inn mål.
Montoya (6): Med Dani Alves i stadig stigende form kan dette fort være en av de få gjenværende sjansene for Montoya å vise seg tilliten verdig. Med brasilianeren ute med karantene får Martin bekle høyrebacken i en kamp man på forhånd forventet minimalt med angrep imot. Et par sporadiske sjanser får dog bortelaget, uten at Montoya verken skal gis skylden eller ta æren for at Barcelona holder nullen til pause. Er fint med fremover utover i andre omgang, og løper flott opp Levantes eneste relle kontringsforsøk etter pause. Ingen svak kamp av Montoya selv om han kunne bidratt enda mer fremover.
Bartra (8): Med Piqué i kanonslag og Mathieu og Mascherano kjempende om den andre stopperplassen, bør Bartra levere over gjennomsnittet for å ha håp om mer spilletid. Det er nettopp det Bartra gjør i første omgang. Flere gode brudd, et glimrende raid og assist til Messis scoring og generelt full kontroll bakover er fasit før pause. Andre omgang blir en ren transportetappe for Barcelonaforsvaret, og selv om Bartra i likhet med Piqué gjerne ville tuslet opp og spilt spiss, klarer han å holde seg i nakkeskinnet og gjennomføre en profesjonell kamp fra start til slutt. Bartra bør spille mer.
Mascherano (6): Rottweileren fra Argentina spilte fantastisk i ankerrollen sist, og er tilbake i midtforsvaret i dag. Klarer seg fint også der. Får et par Levante-angrep å bryne seg på før hvilen, men rydder unna i god stil. Slår også trygge og gode pasninger i likhet med sin stoppermakker. Blir i overkant ivrig i enkelte tilfeller, uten at Levante evner å straffe verken Mascherano eller resten av Barcelonamannskapet. Nok en god kamp, til tross for laber motstand.
Adriano (4): Med Jordi Alba opptatt med innspilling til The Flash, får Adriano muligheten fra start i Luchos mannskap. Det mest positive med Adrianos første omgang er hans evne til å sette Albas viktighet i et godt lys. Bommer med de fleste taklinger og bruddforsøk, roter bort ballen flere ganger og blir hengende etter som en pulk på polferd. Etter at Suarez tok plassen til Neymar fikk Adriano noe mer plass fremover på venstresiden, og et finfint innlegg endte faktisk med å assistere et av årets vakreste Barca-mål da Suarez brassesparket ballen i kassa. Akkurat når venstrebacken var i ferd med å spille seg opp i karakter, lager han en klønete straffesituasjon på egen halvdel, helt uten grunn. Heldigvis for brasilianeren lar dommeren fløyten være, og Bravo slipper å strekke på overkroppen. Skjerpings Adriano.
Rakitic (7): Kroaten får tillit på midtbanen og spiller nok en solid kamp. Trygg i pasningsspillet, god i gjenvinningsfasen og begynner å få en god link med Messi ute på høyresiden. Er involvert i mye, men er sjelden sist eller nest sist på Barcas angrep. Kunne med fordel fyrt avgårde noen flere langskudd også når Levante ligger dypt med hele laget, men spiller en fin kamp. Byttes av etter en drøy time til fordel for Sergi Roberto.
Busquets (8): At Enrique kan velge mellom Mascherano og Busquets i ankerrollen er utvilsomt et luksusproblem. Med blekkspruten på plass får Barcelona fotballens svar på Saurons øye på midtbanen, en kreasjon som ser ALT. Stålsikker i pasningsspillet, trygg når Levante omsider får kjenne på ballen, og med evner til å tre gjennom spissene med pasninger hardere enn hans egen maksimale skuddstyrke. Blir strø-mester Sergio utover i andre omgang, og en frekk lobb bidrar plutselig til at både Pedro og Messi blir stående alene med keeper, hvorpå sistnevnte setter inn sitt andre mål for kvelden. Har full kontroll defensivt.
Xavi (7): Når man snakker om blikk for spillet er Xavi en naturlig mann å nevne. I Iniestas rolle på midtbanen tar eleganten kontroll på tempoet i oppbygningsspillet, styrer alt av pasninger og kunne trolig endt oppgjøret med over 95% pasningstreffsikkerhet med dykkerhjelm på hodet. Kunne fort blitt stående med både én og to assists i dag, men hjemmelagets kombinasjon av uflaks, feilaktige dommeravgjørelser og enorm sjansesløsing gjør at sportsjournalistene slipper å dra frem kuleramma før pause. Ny god kamp av Xavi, som viser alle at han stadig holder nivået når formen er god.
Pedro (7): Den alltid blide kanarifuglen har en glimrende statistikk mot laget fra Valencia, og fortsetter sin rekke med gode kamper mot boksesekken i grønt. Har mange fine løp inn bak Levantes forsvar, setter opp Neymar og Messi i flere gode posisjoner, og er nære på scoring flere ganger. Noterer seg for en flott assist til Messi på 3-0 og spiller samtidig ikke så forrykende at han skremmer buksevann på Suarez på benken. Når Uruguayaneren omsider entrer Camp Nou er det Neymar som må ut, mens Pedro fullfører kampen. Pedrito er alltid god mot Levante, og i dag er intet unntak, selv om han overskygges av en utenomjordisk god argentiner.
Messi (10-BB): Messi spiller på et nivå om dagen som gjør at andre fantastiske fotballspillere ser ut som noen halvslappe TV2-journalister i showkamp på Ekebergsletta i forhold. En utenomjordisk assist til Neymar på 1-0, før han frarøves scoring på 2-0 av en linjemann som dessverre ikke leste advarslene på rødspritflaska før kamp. På Bartras glimrende forarbeid blir det dog godkjent scoring og Messi var ikke ferdig der. I andre omgang smeller argentineren inn 3-0 kun minutter etter at han ble snytt for straffe på en holding som trolig var mer et forsøk fra Levantesforsvareren på å bli siamesiske tvillinger, enn å hindre Messi fra å score. Dommeren får trolig et snev av dårlig samvittighet da han like etter idømmer Barcelona en høyst billig straffe, og Messi er sikrere enn bankene i Sveits – 4-0. Etter 65 minutter står altså lille Lionel med hat-trick, én assist, snytt for scoring, snytt for straffe og brent flere enorme sjanser. Til tross for sin noe spede fysikk feier han over sjokkerte Levante-spillere som en tornado og man får følelsen av at motspillerne avslutter kampen som endeløse beundrere fremfor hardtkjempende konkurrenter. Lionel Messi åpner motstandernes forsvar som Plumbo åpner tette avløp, FULL FRES!
Neymar (6): Den fotrappe eleganten hadde en mildt sagt skuffende kamp sist, og var nok meget revansjesugen i dagens kamp. Pasningen fra Messi på 1-0 er riktignok totalt usaklig, og Neymars avslutning er mildt sagt vaklende, men det er akkurat nok til å chippe ballen i mål. Et viktig mål og en etterlengtet revansje fra sist. Neymar spiller kanskje ikke sin livs kamp i dag heller, men et kraftig steg opp fra Villarreal-kampen, og når man ser unggutten smile på banen så lukter det mer moro for Barca-fans i kampene som kommer. Både burde og kunne absolutt ha stått med mange assist og flere scoringer i dag, men showfaktor overgår stadig effektivitet og kliniske avslutninger, så da får vi heller glede oss over fotballkrydderet og godta at man «kun» vinner 5-0. Får en drøy time i dag før Suarez tar over.
Innbytter:
Sergi Roberto (6): Kommer inn etter en halvtime for Rakitic, og viderefører Barcelonas fullstendige stålkontroll over hele banen. Skal godt gjøres å gi et negativt inntrykk i en kamp man dominerer såpass voldsomt, men gjør alt som forventes av han, og ikke mye mer.
Suarez (8): Kommer inn for Neymar etter 67 minutter og har knapt rukket å få gress under skoa før han henger opp ned i lufta og brassesparker inn 5-0, spikeren i kransekaka og toppen av kista. En mann som visstnok har vært blottet for selvtillit foran mål, velger å kjøre «enten-eller»-stil når han første skal bryte scorings-«forbannelsen». FOR EN SCORING av Luisito, som forhåpentligvis får blod på tann nå (eller er det litt farlig å håpe på?), og bøtter inn mål i ukene og månedene som kommer. Tror ikke verken Málaga-trener eller City-coach ble mer beroliget av å kikke gjennom analysene fra dagens Barca-kamp. Herlig innhopp og en scoring som skaper vakker idrettsrelatert nytelse.