(FC Barcelona – Villarreal 3-1): Barça slo Villarreal komfortabelt og har et godt utgangspunkt før returoppgjøret.
Det stod om en finaleplass i årets Copa del Rey da Barça og Villarreal møttes i det første av to semifinaleoppgjør onsdag kveld. Katalanerne var ute etter å få med seg et best mulig resultat før returoppgjøret på El Madrigal den 4. mars, og det klarte de takket være scoringer av Leo Messi, Andrés Iniesta og Gerard Piqué.
Etter en drøy halvtime var Barça nære ved å ta ledelsen. De blårøde yppet seg foran Villarreals mål, og etter litt klabb og babb klarte Jérémy Mathieu å sette ballen mellom stengene, men franskmannens mål ble korrekt annullert for offside.

Messi sendte Barça i ledelsen

Bare ti minutter senere fikk de lønn for strevet da Villarreal-stopper Mateo Musacchio mistet ballen på egen banehalvdel. Den ble snappet opp av Luis Suárez som forserte fremover i banen og assisterte Leo Messi på praktfullt vis. Argentineren takket for muligheten og banket ballen i mål.
Like etterpå fikk Luis Suárez en gyllen mulighet til å doble ledelsen, men uruguayaneren skjøt utenfor fra skrått hold. Villarreal var også svært nære utligning da Luciano Vietto forsøkte å pirke ballen i mål etter å ha fått den på sølvfat av Denis Cheryshev. Italienerens forsøk ble imidlertid avverget på mesterlig vis av Marc-André ter Stegen. Dermed ledet Barça 1-0 til pause.

Villarreal svarte

Det tok imidlertid ikke lang tid før Villarreal fikk den etterlengtede utligningen. De gulkledde fikk en drømmestart på andre omgang. Manu Trigueros, som ble byttet inn på bekostning av en skadet Bruno Soriano i første omgang, scoret utligningsmålet like etter sidebytte.
Barça ville det likevel annerledes. Villarreal-spillerne hadde knapt fått tid til å feire ferdig før hjemmelaget på nytt var tilbake i ledelsen. Andrés Iniesta sendte ballen i mål etter å ha fremvist strålende kombinasjoner med Luis Suárez.

Straffebom fra Neymar

Det tredje målet var det midtstopper Gerard Piqué som sørget for. Katalaneren slo alle i luftrommet og stanget ballen i nettet etter et hjørnespark. Dermed fortsetter Barça en nylig påbegynt trend, nemlig å score etter corner.
Tyve minutter før slutt fikk Luis Enriques mannskap sjansen til å få nok et mål da de ble tildelt straffespark etter en hands. Neymar fikk ansvar fra straffemerket og feilet i duellen mot Sergio Asenjo. Katalanerne fikk likevel med seg tre verdifulle mål før returoppgjøret.

FC BARCELONA – VILLARREAL 3-1

1-0: Leo Messi (min 41)
1-1: Manu Trigueros (min 48)
2-1: Andrés Iniesta (min 49)
3-1: Gerard Piqué (min 64)
FC BARCELONA (4-3-3): Ter Stegen, Dani Alves, Piqué, Mathieu, Jordi Alba, Mascherano, Rafinha, Iniesta, Messi, Luis Suárez, Neymar.
VILLARREAL (4-4-2): Asenjo, Mario, Musacchio, Víctor Ruiz, Jaume Costa, Bruno Soriano, Tomás Pina, Cheryshev, Jonathan dos Santos, Gio dos Santos, Vietto.