[Athletic Club 2 – 5 FC Barcelona] Barcelona dro til Bilbao i håp om å ikke tape poeng, istedet ble det en orkan som feide over Baskerland med MSN i spissen nok en gang.
Athletic Club åpnet sterkt med å presse Barcelona hardt. Bortelaget viste dog god ro og forsøkte å spille seg ut og med kontroll slik de pleier. Det måtte et frispark fra Messi til for å endelig score etter kvarteret spilt. Takket være heroisk innsats av Claudio Bravo sto det fortsatt 0-1 såpass tidlig i kampen. Luis Suárez hadde startet kampen med noen gode løp og vendinger, men bommet brutalt på en header rett på keeper. Ca. 5 minutter senere satte han dog inn 2-0-ledelsen etter vakkert samarbeid med Messi. Bortelaget virket til å ha full kontroll etter halvtimen spilt. Barcelona kom 4 mot 3 rundt pause, men Neymar ble forstyrret av Aymeric Laporte. Lagene gikk til pause og bortelaget så komfortablt ut.

Messi involvert i alt

Athetlic startet omgangen like sterkt som den første, og kom til en stor målsjanse tidlig etter avspark, men Barcelona holdt seg godt under trykket og beholdt kontrollen. Gerard Piqué hadde en sterk involvering og nektet baskerne å komme på scoringslisten. Det skulle ikke holde for evig, og Mikel Riko satte inn reduseringen rett før timen var spilt i Bilbao. Messi var synderen på balltapet, men var instrumentell i 3-1 scoringen bare minutter senere. Målet ble dog gitt som et selvmål av De Marcos. Noen få øyeblikk var det Neymar som satt inn Barcelonas fjerde mål etter en assist av Xavi som i kveld spilte sin 1000. fotballkamp, offisielle og ikke offisielle kamper inkludert.
Athletic Clubs Aduriz nektet å gi opp og satt inn hjemmelagets andre mål for kvelden etter 67 minutter spilt. Etter 10 hektiske minutter da vi fikk fire mål, roet det seg betraktelig ned, målsjanser tatt i betraktning. Etxeita pådro seg et direkte rødt kort for en farlig takling på Luis Suárez og hjemmelaget måtte spille de siste 20 minuttene med én spiller mindre. Da var det ikke rart at innbytter Pedro satte inn 5-2-målet etter at Messi fikk herje som en bibelsk apokalypse utenfor sekstenmeteren. Med 3 minutter igjen var det ikke mye mer Athletic kunne gjøre og Barcelona vant komfortabelt.